• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
Вчера с всичкия си акъл тръгнах с фрезата и ремаркето за сини сливи. На ~10 км от село. На отиване празен и по надолнище биваше. Ама на връщане, с ремарке /160кг./, мен /90+ кг./ и мат`риал 215 кг излезе, ми се разказа играта. Два пъти се опита /всъщност единия път успя/ да ме хвърли. Задника ми стана на гъз :-D :-D , още ме боли от друсането. Имам проблем със завиването, прикачването сам си го правих, явно нещо не съм изкусурил. Свия ли напълно, после трябва двама да я връщат в правия път..
Та по въпроса на колегата, да смята какво ще купува. Моята, писах, лека е, и пак ми създава проблеми с управлението. Нямам тежест отпред, ремаркето е автомобилно, с изнесен назад мост. За моторчето няма какво да кажа, справи се отлично, нарочно наблюдавах центробежния регулатор, нито веднаж не отвори дросела на макс. Не съм гледал, но повече от 2 литра за този пробег едва ли е изхарчило. Грубо сметнато общия преход е около 2,5 часа.

Обобщавам, върши работа за транспорт, но те потрошава, особено на дълъг рейд. Снощи бях като е`ан :-D, ама сливите са в бидоните!
TMontana - специалист
Важното колега,че си свършил работа,но понякога се искат и жертви...! :wink: Пък и доста килограми си прекарал,браво!Остава да кажеш после какво става със сливите...за теб е ясно! :-D
kuger - майстор
Сливите? ... Сливите докато не се втечнят и избистрят до цвят на уиски, не давам надежди :? :-D
Поста ми беше до това, какво може фреза + ремарке. Носила е доста повече от това вчера, но в село.
TMontana - специалист
Ами да,нали за сливи ставаше въпрос...! :wink: Колко ще дадат и т.н....! Ще видим,още не съм ходил на оглед,но май ще взема най-голямата и мощна,пък после ще му мисля. :)
TMontana - специалист
Колеги,какво ще кажете за такъв вариант... :) http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 2750735974
iivanov - майстор
Колкото и да го умуваш , все ще е китайка. Поне на белинито си му пише , че е такова. Това е кубота , колкото оная коса в продавалника , с кривия етикет , е хонда. :-D
koveslav - майстор
iivanov написа:
Колкото и да го умуваш , все ще е китайка. Поне на белинито си му пише , че е такова. Това е кубота , колкото оная коса в продавалника , с кривия етикет , е хонда. :-D
+1! Колегата не слуша,че е много важно да пробваш или поне да получиш гарантирана информация отнякъде и е на път да се нахендри истински.Не му го желая,но като гледам как се лъже по рекламките.....
TMontana - специалист
Нали затова питам бе колеги,и тези уж фирма ги продава... :) ами то и компа ми е китайка,но работи що годе...нека да е китайка,но поне с някакво качество да е...направих запитване,но май нямат намерение да ми отговарят...
TMontana - специалист
Здравейте колеги!Днес пообиколих фирмите,за които бях писал в началото,виждането ми е,че всички двигатели на култиваторите,като че са едни и същи,изглеждат еднакво и работят еднакво...доколкото може да го установи моето непрофесионално ухо! :) Всички са китайски и навсякъде казаха,че са директни вносители и няма да има проблем с резервни части евентуално.Искам сега да попитам нещо,в едната фирма ми предложиха куливт. Гардения мисля беше, с отстъпка 100-200 лв.,защото беше загубил търговски вид и казаха,че е с малко по-друга скоростни кутия-пак с 3 скорости,2 напред и 1 назад,но тези две предни имали и бавни и бързи и се получават 4.Та въпроса ми е струва ли си да се купува култиватор с такава скоростна кутия,няма ли някакви недостатъци в повече отколкото обикновената?
Благодаря предварително! :)
koveslav - майстор
Дай модела на тази машина да я разгледаме,просто така наизуст не може и не бива да се дава мнение "струва ли си"....Може и да си струва,но може и да е....
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Bellini 140E" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: