• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
zmiori - специалист
Очаквах подобна закачка.
Купих готов расад. Сорт биг биф. Расада влезе в оранженията на 29 март. На 5-6 април имах масово цвят. Сега съм на 4-5 цвят.
ivanovbg - майстор
Не е закачка, а насока да се замислиш малко! Биг биф (голям биф) ... ако мислиш, че кайсията е голям плод... ще узрее скоро :wink:

Иначе: домати Биг Биф (Big Beef F1) Ранен индетерминантен домат за пресния пазар и за домашната градина. Узрява рано, около 73 дни след разсаждане. Растенията са здрави и мощни. Плодовете са големи, леко оребрени и заоблени. При зрялост те имат хубав червен цвят и аромат, а обвивката им е здрава. Хибрида е резистентен към голям брой болести и това го прави много адаптивен. Теглото на плодовете е около 230 - 330 гр. Тегло на плодовете : 230 – 330 грама

Това е . Принципно домата преди да почервенее изгубва матовия си зеленикавобял цвят и става по тъмен и като че ли по прозрачен в дълбочина. Казва се избистряне, та... и първо почва да почервенява върха отдолу.

И кат задаваш тъпи въпроси поне ги онагледявай със снимка, а не да фъргаме зелен боб!
:partyman:
zmiori - специалист
Благодаря за констатацията.
Явно тъп човек, тъп въпрос.
Добре че има изострени та да ни открехват нас тъпите.
Прекланям се пред божествената ТИ острота, и благодаря за копи/ пейста.
От 4 години ползвам този сорт такъв плод /300 гр./ не съм успял да отгледам. Явно му трябват по специални условия за да постигне такива "резултати".
Благодаря.
ivanovbg - майстор
Таз година засадих 10тина корена от него и ще ги снимам специално за теб като зазреят.
zmiori написа:
Доматито е с размерна едра кайсия че и отгоре. Кога мога да очаквам зачервяване?
Еми прочети си въпроса и кажи не е ли тъп?Специално за теб отидох и откъснах най едрата си каисия и я премерих. Виж и кажи колко по голяма трябва да е за да е поне 200 грама, щом ти е много триста.
Изображение

Сравнено със зрял среден до едър домат
Изображение

И отвътре същия:
Изображение

Иначе да беше сменил сорта,а не 4 години да гледаш дърдонки! Примерно можеше да ти дам от моето семе или разсад:

И зелени още и вервай ми са далече над каисия, колчето е ф30 за да сравниш размера:
Изображение
Hoвoceлckи - майстор
Нещо не попадам на конкретен съвет колко често се пръска доматин?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Hoвoceлckи написа:
Веднъж в началото на цъфтежа
Тиквичките повторно след 2 седмици
zmiori - специалист
Hoвoceлckи написа:

Вчера в агро аптеката запитах същото и ме посъветваха ако е в оранжерия да се пръска само китката с цветчетата. Било много силен инхибитор и трябва да се внимава. Възможно било да се получи деформация на плодове и стебла и навиване на листата. Каквото и да значи.
gnt69 - майстор
Аз фъскам с една фъскалка и се чудя защо на 2 корена ми са завити върховете. А го било от стимуланта. Благодаря за инфото. :partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Щото като цъфнаха първите 10-ина побързах да пръсна, да не ги изпусна. Още не виждам да са прецъфтели, а има и нови цветове. Трябваше да ги снимам та да гледам сега кои са старите :-D
ivanovbg - майстор
zmiori написа:
Благодаря за констатацията.
Явно тъп човек, тъп въпрос.
Добре че има изострени та да ни открехват нас тъпите.
Прекланям се пред божествената ТИ острота, и благодаря за копи/ пейста.
От 4 години ползвам този сорт такъв плод /300 гр./ не съм успял да отгледам. Явно му трябват по специални условия за да постигне такива "резултати".
Благодаря.
Както ти бях обещал, даже каисии купих за мярка :wink: Студено е при мен щот съм на 900 метра, но вече има вързали и до края на месеца може да почнем да берем. Надписани са защото това са ми пробни нови сортове и да видя кой как расте при мен.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
И на външните, ама да не се смеете щот тепърва се опитват да цъфтят.
Изображение
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21

Тема "Моята скромна оранжерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: