• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 19
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
чет фев 22, 2024 7:55 pmЧираче написа:
..Да, бе. Поцинкованите профили да не би да са поцинковани и отвътре? Моите съм ги грундирал двукратно с пистолет, след което автоемайл лак. Вече 10 г. няма никъде ръжда.
Горещо поцинковани
шоп - майстор
чет фев 22, 2024 7:55 pmЧираче написа:
Да, бе. Поцинкованите профили да не би да са поцинковани и отвътре?

Правиш от П образни горещо поцинковани профили и забравяш.
Djack - специалист
Здравейте! Дайте идея, как да закарам сигнал от термометър в оранжерията, до къщата. Разстоянието е към 35 метра. В къщата имам интернет, рутер, имам разнисмарт датчици за температура, ама не знам дали ще "хвърлят" сигнал на такова разстояние. В оранжерията нямам ток.
iliya_i - майстор
пет фев 23, 2024 7:10 pmDjack написа:
Здравейте! Дайте идея, как да закарам сигнал от термометър в оранжерията, до къщата. Разстоянието е към 35 метра. В къщата имам интернет, рутер, имам разнисмарт датчици за температура, ама не знам дали ще "хвърлят" сигнал на такова разстояние. В оранжерията нямам ток.
По кабел.
kr1100 - майстор
Здравейте! Дайте идея, как да закарам сигнал от термометър в оранжерията, до къщата.
само за да гледаш колко е температурата ли ? Или и за команди
pipilica - майстор
Най-лесно с едно ESP8266 или 32, аз си направих такава система да си гледам температурите на улицата, водата на парното и оранжериите.
Щом нямаш ток трябва да е на батерии, имах датчик вързан на ардуино и една стара лаптопска батерия отиваше 1/3 за цяла нощ като имаше и екран който светеше непрекъснато.
Djack - специалист
пет фев 23, 2024 9:45 pmkr1100 написа:
Здравейте! Дайте идея, как да закарам сигнал от термометър в оранжерията, до къщата.
само за да гледаш колко е температурата ли ? Или и за команди
Само да в гледам. Ако се стигне до управление на нещо, така или иначе ще трябва вече дс се теглят кабели.
ivanovbg - майстор
Това го дават по далекобойно, но без да тестваш няма как да разбереш. Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
BGN34.23 | 30-100M Wireless Digital Indoor Outdoor Thermometer Hygrometer Weather Station Digital Electronic Thermometer Weather station
https://a.aliexpress.com/_ExwMhxP
Djack - специалист
Аз имам такова в къщи! Ще го закарам на ранчото и ако лови сигнала ще е супер! Станцията ще я монтирам нейде да я виждам с камерата! Дано стане ! Благодаря много!
miroki - майстор
Вчера успях най сетне да оскубя половината оранжерия марули. И се захванах с мрежата. Явно трябваше и другата половина, че нямаше къде да хвърлям пръстта, но на лопата и половина дълбочина закопах мрежа.
Доста тунели имаше. Само, че ще чакам за другата половина, да пораснат марулите. И без това днес нищо не мога да бутна. След 2 кубика почва прехвърлена 2 пъти.
Естествено днес имаше купчинка в другата половина на оранжерията.
Купих по-миналата седмица едно вибриращо и пискащо соларно устройство и кътрика изкопа и до него. Поне прилича на къртица.
Май по това време те са по-активни. Аз вървя по пътеката, тя вади пръст. Такава наглост не бях виждал на 3 метра от нея.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 19

Тема "Схема за оранжерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: