• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Стефан - майстор
Iv_dhl написа:
.., знам че чистия чернозем е към Ямбол, :?
На североизток от Ямбол са черноземи-смолници. Най-плодородната почва. Но не е много подходяща за кореноплоди и клубеноплоди.
Помагайте... стана си много хубаво райграсчето, но и някакви си бурени изникнаха. Гледах по темите, но и така не разбрах с какъв препарат да пръскам срещу тях.
Naskata - специалист
Най-лесния начин-късаш един плевел и го носиш в най-близката селскостапанска аптека. Там агрономът ще те посъветва.
Ако са широколистни плевелите-селективен хербицид. Ако са житни от сорта на балур, троскот, див овес-остро ножче и ентусиазъм. :)
Снимай да ги видим.
Naskata ... По-вечето са широколистни. Освн да вдъхновя дребосъците по някакъв начин, че да опоскат ръно останалите плевели. Май така ще стане. А снимки ще поместя, но след неделя. Тогава ще ходя на вилата.
iliana - специалист
аз пръсках с 2-4 D, още преди първото косене и умря тревата. на райграса нищо му няма
Naskata - специалист
Това е селективен хербицид срещу едногодишните широколистни плевели, но житните не засяга с малки изключения-овес. Ако на дивия овес казваш трева, въможно е да я унищожил частично, но най-вероятно ще порасне отново.
muncho - специалист
seaman написа:
Помагайте... стана си много хубаво райграсчето, но и някакви си бурени изникнаха. Гледах по темите, но и така не разбрах с какъв препарат да пръскам срещу тях.
Аминопиелик 600 -около 2.50 струва малко шишенце.Трябва да знаете горе-долу каква площ ще пръскате.Защото е хербецид ,а всички такива се дозират за площ.Не примерно 20мл в 5-литрова пръскачка :roll:
Глухарчета-мухарчета ,всички треви и гадории "издъхнаха" за един ден.Райграса си е ок.
А аз да попитам -как мога да го сгъстя ,насаден преди 1 год. райграс.На 1-2 места мравките ли ги изнесоха семената,остана плешиво?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
muncho написа:

А аз да попитам -как мога да го сгъстя ,насаден преди 1 год. райграс.На 1-2 места мравките ли ги изнесоха семената,остана плешиво?
Ръсиш наново семенца. Така винаги като поискаш сгъстяване.
skarlet_x - специалист
Привет
Искам да попитам, защо райграса в градината ми започха да съхне? Поливам го редовно, може би през ден.При посаждането почвата е обработена с някаква тор. Тревата е посадена преди около 2 год.Сега забелязвам, че листенцата на тревата започват да съхнат. В чудо съм се видяла. Ще съм ви благодарна, да ми помогнете.
Съмнявам се, че почвата е бедна, ако е така как може да се обогати?
Колко често трябва да се полива?
Чудя се, дали това пожълтяване на листенцата не е някакво заболяване?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Na петна ли съхне?
Торено е преди 2 години? А веднъж месечно (примерно)?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23

Тема "Райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: