ср яну 15, 2020 6:22 pmkr1100 написа: мадамата се ската . Ни вест ни кост, Питах я и на лични -пълен мрак.Личните прочетени ли са или само пратени?
...![]()

ср яну 15, 2020 6:22 pmkr1100 написа: мадамата се ската . Ни вест ни кост, Питах я и на лични -пълен мрак.Личните прочетени ли са или само пратени?
...![]()
чет яну 16, 2020 6:18 pmkr1100 написа: [quote=n_a -Личните прочетени ли са или само пратени?А само това ми липсва да проверявам дали са прочетени . През она... ми е.![]()
вт дек 31, 2019 11:36 pmkr1100 написа: animi2006 - пусни 1 маркуч 1/2" до горния край и измери налягането ./ 1 манометър е 5-6 лв,/ Напиши колко е налягането.Защо на реда с краставиците да са 2 маркуча с капкоотделители?
Колко е денивелацията ?Едно е да имаш налягане 10-12 атм. друго е да са 1-2 атм.
За варовика не се плаши - моите маркучи ще са на 5г догодина и няма запушване. Поливам от кладенец с варовита вода.
Не знам 1/2 маркуча къде ще се падне на редовете в края или посредата. Купуваш твърд маркуч без капкотселители, тетки и ъглов съединител за такъв маркуч. От маркуча 1/2" след преходник парче твърд маркуч без капкоотделител с дължина според разстоянието м/у редовете,тетка, пак парче маркуч, тетка до последния ред там ъглов съединител. На свободния край на тетките - маркуча с капкоотделители. По желание може и кран да сложиш за всеки ред или по култури. На реда с краставиците да са 2 маркуча с капкоотделители.
Но силно ме съмнява да имаш налягане според описаната денивилация и споменатото слабо налягане.
Пък и помисли за мулч фолио - стотинки е метъра , но ням да скубеш трева. Застилай с мулч и пътеките м/у редовете ,че и там никне трева на поразия.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: