• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И за скитосването ти завиждам :cool:
Аз какво правя. Като почнат да капят листата, заривам с тях саксиите и нежните растения. Съвсем екологично, природо-съобразено и като климат и като време :-) И сега като наваля снега и дозатрупа, отдолу си им е топло, не духа, дишат си и тн. Да не говорим, че напролет като дигна пласта листа под него има колонии прекрасни червеи.
kr1100 - майстор
hidrazin написа:
Е какво да зазимяваш? Пролет иде. Време е за сеене на домати под агрил.:-D
Ами да. Тези дни като се стопли малко отивам за разсад за райски ябълки до над "Алати" Жалко,че нара е свършил.
Офф днес съм в "снежни" , че ме домърза да рина сняг. А и Berga -та ме предаде - ще видим утре дали е НГ - нов акумулатор / най-вероятно,че е мн. дърт и с гел.Няма капачки /. Но пък ще наблегна на червено вино. :partyman:
kr1100 - майстор
Делян написа:
Хубаво си направил, че гледай какво става днес... :cold: И аз сварих да зазимя.
Хубаво лошо , май е лошо - защото бързо бързо райските щяха да влязат в бидонЯ
lov - майстор
n_a написа:
И за скитосването ти завиждам :cool:
Аз какво правя. Като почнат да капят листата, заривам с тях саксиите и нежните растения. Съвсем екологично, природо-съобразено и като климат и като време :-) И сега като наваля снега и дозатрупа, отдолу си им е топло, не духа, дишат си и тн. Да не говорим, че напролет като дигна пласта листа под него има колонии прекрасни червеи.
Това скитосване не го пожелавам на никой щото е от зор. Намразил съм самолети и влакове че няма на къде повече. По едно време имах чувството че прекарвам повече време на летището от колкото в къщи. Всичко ми се иска но времето не стига. Вчера вече като заваля намерих време да си прибера една мрежа против градушки. Иначе снега щеше да свърши тая работа и да я намеря на земята. :lol:
Иначе това с листата много често се вижда да по правят хората само дето до сега не се бях сетил да го снимам. Разни такива по топлолюбиви храстчетапо парковете ги превързват предварително да не са олкова разперени. После надяват един ръкав като този дето са гаците за зеленчуци само че с много по голям диаметър. Такива тука у нас не съм виждал да се продава. Слагат 3-4 летви да разпъват от вътре вързани на пирамида и това цялото го пълнят със сухи листа. Така няма да кондензира влагата и си остават дишащи. Не е като с найлона да го завиеш и после всичко вътре станало на шушулка лед заради конденза. Пролетта минават камиончето с голямата прахосмукачка и все едно нищо не е имало там.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
lov написа:
.... После надяват един ръкав като този дето са гаците за зеленчуци само че с много по голям диаметър. Такива тука у нас не съм виждал да се продава......
В Русе иамме един вълшебен магазин, продава всякакви найлони, маркучи, въжета, мрежи и има такъв ръкав на различни ширини /диаметри.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Дай координати на магазина че имам нужда от маркучи за поливане на зеленчуковата градина.
nikolson - майстор
алцек написа:
Дай координати на магазина че имам нужда от маркучи за поливане на зеленчуковата градина.
Аз съм с български на Каучук Пазарджик и е вече на не знам колко години. Имам и от жълтите, италиански, също е хубав и е по-гъвкав от българския. Него съм го монтирал там, където трябва да се мести. Гледам че от същата фирма има с доживотна гаранция, но не знам какви са.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
алцек написа:
На Толбухин, малко под аптека Манев, дето никога не е била Манев и сега на нейно място е Чупи-Купи на Ботев :lol: Нали има един вълшебен магазин за ВиК+ неща, е между него и ъгъла без аптеката. Димов килими и той там някъде
Бидони, канелки, канапи, кофи, всичко от пластмаса и найлон
Георги Иванов(алцек) - специалист
Благодаря,сетих се къде е.Да наистина има всичко в магазина.
hidrazin - майстор
Никога повече маркучи за поливане! Разделил съм се със тях преди поне 4-5 години.
Няма по-голяма загуба на време от това да поливаш с маркучи, да ги местиш насам-натам, да гледаш дали е напоило, да гледаш да не го пречупиш, дали не е преляло, да дебнеш кога да поливаш ....
Абсолютна загуба на време.
Оставил съм си един от тези жълтите градинските който ползвам за водоструйката и ако ми потрябва вода на някое неочаквано и необичайно място.
Дори и гумените изгарят. Имах такива от гумените армирани със стоманени телове.
Изгоряха и се нацъфкаха като майска роза.
:partyman:
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: