• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Илчо Илиев - майстор
xpro-kb написа:
Някои да знае дали на ел. тример може да се сложи нож а не както са всички корда ? предполагам че е доста опасно но някои дали е пробвал?! интересно ми е защото имам един блек енд декер и се чудя какво да го правя че нещо на механизма му замина палчето дето пуска корда.
:-D :?:
Като начало му смени главата, не струва колкото нож...
Ел. тримерите са маломощни и главата се закрепя директно на оста на моторчето, така,че дори с някакви шайби да закрепиш нож и успееш да го завъртиш, при удар едва ли ще издържи осичката...
EDI - майстор
Продават се два-три модела комбинирани нож-корда, обаче са около 900-1000 вата, и не знам до колко ножа върши работа на ел. мотор.
profesionalist_wood - майстор
Ама цената им е колкото бензиновите!
xpro-kb - напреднал
ако успея да съчетая нещата ще приложа някоя снимка имам една здрава и не много дебела шина доста здрава мисля да я заточа едностранно в двата края (както е при ел. косачките) и да я напасна ценрално спрямо кордодържача ,да я захвана с 4 бр. шпилки и да видя дали ще изхвърчи нещо ?!?!?! :? :-D :supz:
Илчо Илиев - майстор
Колега, снимай оста,какво е закрепването на главата, а и каква е мощността на моторчето...
Имам един от малките тримери разглобен, до колкото си спомням главицата е набита на шлици, но ако при теб е на резба,може да се направи преходник и да сложиш нормална глава за моторна коса, има малки модели и дори качествените са 15-20 лв,а китайците са 7-10 лв..
Тая идея с ножа ще е фатална за моторчето, ако косиш само трева, може и да изкара ,но при удар в камък,дебел корен или нещо твърдо, може да скъсаш оста

http://www.tashev-galving.com/097+HSQ+4 ... 0%BD%D0%B5

http://bulpower.net/products/details.ph ... &prodID=67

Това също е вариант,ако можеш да си го направиш-
http://bulpower.net/products/details.ph ... prodID=204

:partyman: :partyman:
iva6ki - специалист
Аз съм с китайска глава за 18лв и корда от левчетата 3мм квадратна усукана за 4,5лв 15м.
На ейнхел 2 коня за 2години не съм успя да я счупя. :wink:
dpp - специалист
Хайде и аз да се запиша в отбора със McCulloch B40B Elite!
Пристигна днес.
Полеви тест другия уикенд , този ще отработваме и няма да мога да я пусна в действие! :-D
iivanov - майстор
Честито и със здраве да си е ползваш ! След първата коситба ще се запиташ , защо , аджеба , досега си хамалувал на ръчната коса . :partyman:
kr1100 - майстор
dpp написа:
Хайде и аз да се запиша в отбора със McCulloch B40B Elite!
Честито и безпроблемно ползване. Провери греста в ъгловата глава , даже допълни грес.
Оф в Коледжиков има глави Т35 за 21,50 лв / вчера купих.Миналата година имаха и капачки /
Багериста - специалист
Честито колега желая ти да ти служи безаварийно ,и аз се бях насочил към този модел но в магазина я нямаше налична а аз обичам ОКО ДА ВИДИ РЪКА ДА ПИПНЕ . И след малко умуване и пресмятане на финансовите приходи и разходи се обзаведох с хускварна 135r , и вече около 2 год никакви проблеми .
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: