• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
addicted - специалист
Аз да похваля едно пикливо тримерче. Villager bc 26. Миналата пролет го купих на някаква промоция, 126 лева. Косих си дворчето, половин декар трева с него. Цяла зима си седи в мазето пълно с бензин, и сега го вадя. Смукач, контакт два пъти дърпам мачката, връщам смукача и при следващото дръпване запали и си заработи нормално. Издумках му две резервоар чета в двора и малко по улицата. Та за тия пари, ако изживее литър масло си е доволно.
addicted - специалист
нед май 09, 2021 11:53 amaddicted написа:
Аз да похваля едно пикливо тримерче. Villager bc 26. Миналата пролет го купих на някаква промоция, 126 лева. Косих си дворчето, половин декар трева с него. Цяла зима си седи в мазето пълно с бензин, и сега го вадя. Смукач, контакт, два пъти дърпам качката, връщам смукача и при следващото дръпване запали и си заработи нормално. Издумках му две резервоар чета в двора и малко по улицата. Та за тия пари, ако изживее литър масло си е доволно.
нед май 09, 2021 11:53 amaddicted написа:
Аз да похваля едно пикливо тримерче. Villager bc 26. Миналата пролет го купих на някаква промоция, 126 лева. Косих си дворчето, половин декар трева с него. Цяла зима си седи в мазето пълно с бензин, и сега го вадя. Смукач, контакт два пъти дърпам мачката, връщам смукача и при следващото дръпване запали и си заработи нормално. Издумках му две резервоар чета в двора и малко по улицата. Та за тия пари, ако изживее литър масло си е доволно.
Ами честито!
Добре, че не четеш тъпи инструкции и препоръки на пишман майстори.
Правилно съхранение и това е. Ако беше го почерпил и ритнал 2-3 пъти без контакт, можеше да се хвалиш, че е запалило от 1ви кик.
Цветомир Димитров - специалист
Tрифоне,стигнах до заключението че вибрациите са от шпулата
Soviet_Soldier - специалист
нед май 09, 2021 11:26 amТрифон П.Трифонов написа:

Може, в твоята уста всичко може
Що да е проблем масло от 2019та?! Не е, освен, че е лош атестат за магазина.
Не вярвам да не им върви маслото и да се задържа. Просто толкова работиш- с пипетка щом си откапваш. Гледам и някакво неизвестно там.
За масла с тебе какво да коментирам. Леко далеко си. Далеко от масла, моторетки, ремонти, човъркане.... Както казваше дядо Вичо- да го прощава Шефа!, на оборот и половина-два си от истината.

https://photos.app.goo.gl/Xwfcw64HnF3JyNav6

Тъмната туба е за генераторите и фрезичката.

Тунинговал си Райдъра!!! Бре, загоря ми боба!
В кавички защото Ти не можеш.
Знанията ти са само от четене. Виртуален си просто отвсякъде. Техниката, за която си споделял и само хоби клас. Нищо лошо, това ти е необходимо, това ползваш, но опитваш да създадеш впечатление на спец. Ми не си. Цитирай и подчертавай инструкции- тука си ненадминат.
В Тунининг форума щеше да ядеш бой с пръчки, ако беше споменал за повишаване на оборотите само от карбуратор. Дори само от една игла, в случая. Смешно е. Може, но резултата е само в минус.
Аз с земеделие не се занимавам, фрези нямам. Относно маслото, това е положението, всеки сезон взимам по няколко такива шишенца за резачката и косата.

Там ти е проблема, че си за тунинг форуми явно, а ми говориш за техника, която очевидно не си хващал в ръка. Читавата китайска резачка настроена заводски 10500-11000 оборота като продукцията на заводите Сафун и Зомакс без проблем и на 14+ хиляди се настройва, въпросът е че едва ли ще издържи дълго. Хвани първо такава техника, после спори с мен, щото аз от години работя с нея. Като не разбираш недей да даваш акъл точно на мен. Може да не съм професионалист, обаче да си настроя наличната умея и ѝ знам възможностите. Конструкцията на въпросните резачки е за около 13500 оборота с масло Zenoah 50:1 , но китайците ги произвеждат с по-бюджетни материали, плюс това всяка фирма ребрандираща тяхна техника си продава свои масла, кои качествени, кои не и за да няма претенции резачките са заводски настроени на по-ниски обороти. При мен за сега на 12500 оборота и масло Щил Ултра държи, поне в битова експлоатация, някои даже и професионално ги ползват, изкарват година-две. Който има подобна резачка може да пробва да се убеди сам на негов риск.
нед май 09, 2021 12:11 pmЦветомир Димитров написа:
Освен, че се радвам, би ли обяснил как го установи?
Не помня оригиналната ли е или купува допълнително.

Четеш и отсяваш, това е добре.
Остана и Влахсолин да се похвали.

Бойче, оди на друго място да се обясняваш и препоръчваш!
Просто няма какво да дадеш, не само на мен.
На работа или у дома, ползвам само професионална техника.
https://photos.app.goo.gl/VH1yDbj5E8aBudi86
нед май 09, 2021 12:27 pmТрифон П.Трифонов написа:

Ехе откакто съм тук толкова неща научи от мен, но признание не очаквам. Интересно ти какво правиш тук, а не аз? Само празни приказки и заучени фрази, пък и познания минимални. То не е лошо човек да не знае, като теб, лошото е да не обича да чете и да се учи, да се мисли за природно надарен. Ти сам по-горе го каза, за какво му е да чете инструкции и да се съобразява с инженерите конструирали техниката? Такъв тип мислене всеки разумен човек може да го оцени и да си направи изводите.
нед май 09, 2021 11:54 amaddicted написа:

Аз да похваля едно пикливо тримерче. Villager bc 26. Миналата пролет го купих на някаква промоция, 126 лева. Косих си дворчето, половин декар трева с него. Цяла зима си седи в мазето пълно с бензин, и сега го вадя. Смукач, контакт, два пъти дърпам качката, връщам смукача и при следващото дръпване запали и си заработи нормално. Издумках му две резервоар чета в двора и малко по улицата. Та за тия пари, ако изживее литър масло си е доволно.
Така е, има и читави китайчета, поне за домашна работа си вършат чудесна работа. Относно старото гориво, ако е читаво маслото пали, но то се разгражда постепенно в контакт с бензина и смазващите му свойства намаляват. По тоя начин се намалява ресурса на двигателя. По-добре досипвай и прясна смес, да не работи само със старата. Ако пък попаднеш на кофти масло, ще трябва после карбуратора да разглобяваш.
Цветомир Димитров - специалист
нед май 09, 2021 12:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед май 09, 2021 12:11 pmЦветомир Димитров написа:

На работа или у дома, ползвам само професионална техника.
https://photos.app.goo.gl/VH1yDbj5E8aBudi86
Вчера докато косях я ударих да излезе корда.Не можеш да си представиш за какви вибрации ставаше на въпрос,чукнах пак и се оправи.Резбата става за щилкова глава-утре ще взема една и ще пробвам.С оригиналната съм.
нед май 09, 2021 12:43 pmЦветомир Димитров написа:

Вчера докато косях я ударих да излезе корда.Не можеш да си представиш за какви вибрации ставаше на въпрос,чукнах пак и се оправи.Резбата става за щилкова глава-утре ще взема една и ще пробвам.С оригиналната съм.
Те ти едно полезно мнение, от доста време насам.

Оня анонимник, да не му се изкашляш в тъмното. Научил ме на.....Леле, я бегай в политиката, там ше си успешен бе тутманик!
Качи една запазена картонена кутия и 3 различни шишенца с масло, по 100 кубика!!! Бегай се скрий бе......то и Швейк не мога да те нарека!
Леко маникюра в клавиатурата!
нед май 09, 2021 12:41 pmSoviet_Soldier написа:

Така е, има и читави китайчета, поне за домашна работа си вършат чудесна работа. Относно старото гориво, ако е читаво маслото пали, но то се разгражда постепенно в контакт с бензина и смазващите му свойства намаляват. По тоя начин се намалява ресурса на двигателя. По-добре досипвай и прясна смес, да не работи само със старата. Ако пък попаднеш на кофти масло, ще трябва после карбуратора да разглобяваш.
Абсолютни глупости, прочетени и интерпретирани.
Тоя не е виждал разглобен изсъхнал карбуратор и не знае какво се вади от него.
Мислене и подход на бедна душица. Съмнява ли ме, просто изхвърлям, а не досипвам прясно. Ти ли ще му подскажеш, че е попаднал на кофти масло?!
По скоро ти си попаднал на такова, с тези различни нюанси на оранжевото.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: