• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
lov - майстор
n_a написа:
алцек написа:
....

n_a нямаш грижи...
Алпинистите подлагат парчета от маркуча на въжетата, да не ги протриват ръбовете на покривите :-) В момента не е болка за умиране, но по принцип като ти потрябва и няма, та се усетих сега (търсила съм "на пожар" такъв маркуч) ......
Е айде сега, всичките престилки протектори багажни торби, че и гащеризони навремето си ги поръчвахме чрез колегите в Русе. В маркуча не виждаш какво става с въжето и един път без малко да стане беля. От тогава никакви маркучи. По добре още някоя стоманена примка през ръба и толкова.
vlax - майстор
kabel96 написа:
Изображение
Колега почна ли да пръскаш ягодите и с какво?
Какъв сорт са?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
lov написа:
[...В маркуча не виждаш какво става с въжето ...
Ти ме заинтригува. Как го ползваш маркуча?
lov - майстор
n_a написа:
lov написа:
[...В маркуча не виждаш какво става с въжето ...
Ти ме заинтригува. Как го ползваш маркуча?
Просто престанахме да ползваме всякакви такива протектори за прехвърляне през ръба. Айде някоя багажна торба може да сложим кога е по кофти мястото а и е само за на бързо. С маркуча още по гадно трябва да го надяваш през края на въжето. Че дори и да е с велкро или тик-так копчета като е затворено нищо не се вижда вътре. Почнахме да ползваме едни стоманени въжета със пластмаса от горе. Ползват ги за пломбажни по тировете. Прекарвааш го зад закрепването разминаваш двата края като си регулираш по тоя начин необходимата дължина. Прегъваш ги двата края както са срещуположно и си връзваш направо двоен шкотов. Като ползваш основното въже в два ката. И си имаш и готово ухо от основното въже за междинно прехвърляне. Не ти трябват карабинери и кауши на примката и регулирането на дължината става много бързо. Като имаш из торбите няколко такива парчета дълги по 2-3 метра са ти напълно достатъчни. Пък за покривите кога се работи още по лесно особено кога има много комини. Мяткаш 2-3 такива примки и си имаш достатъчно добро основно закрепване. Но нали знаеш че в повечето случаи всичко е импровизация според обстоятелствата.
Айде че оцапахме темата.
kr1100 - майстор
Офф алцек -получи ли си маркуча?

По темата: Дръвцата изрязани, варосани /02м /, напръскани в понеделник.Лозите изрязани, насяти 9 бр нови асмички /Афродита и Кишмиш/.
Сега съм превключил на плъзгащи порти и копане 15м за ф200мм мръсен канал.
Последна промяна от kr1100(стар) на ср мар 09, 2016 7:36 pm, променено общо 1 път.
infomar
kr1100 написа:
Офф алцек -получи ли си маркуча?

Лозите изрязани, няти 9 бр нови асмички /Афродита и Кишмиш/.
.
За лозите не е ли рано още - ами сланите в края на месеца :?
kr1100 - майстор
infomar написа:
За лозите не е ли рано още - ами сланите в края на месеца :?
Не е рано.Според гизметео най- ниска температура +2 гр за Варна след 1 седмица после над +6
Колко да е рано ? бадемите прецъфтяха, кайсиите почти и те, сега е ред на сливите, дряна.Изрязаните лози преди 3 седмици сега :плачат" Тръгнаха мухи и бръмбари.
На слънце става за плаж, с неопрен за рапани/мидите са малко/
gnt69 - майстор
В Русе преди 1 седмица :partyman:
lov - майстор
Krass написа:
Кога цъфти дряна? :shock:
Ми че той е дървото което е едно от най рано цъфтящите и плода му става за ядене най-последен. :)
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: