• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Багериста - специалист
Колега моята 135r я купих от плевен от магазина на хускварна исках да ми я зглобят и запалят и тн. Та момчетата които ми я зглоъбиха всъщност бяха техниците от сервиза,заговорихме се надълго и нашироко защото нямаха друга работа в този момент даже пихме по кафе,цигари и лаф моабед. Та те ми казаха да слагам по 30гр масло на литър бензин и да кося само с пълна газ,на по ниски само за кратко по край някое дърво или нещо друго и след това пак газ до дупка.Също така относно почивките казаха ,гориш един резервоар и почиваш 10-15 мин , а аз с един резервоар бръмча около1 час.Като оформяхме гаранционната карта продавача взе един маркер и на корицата на книгата за косачката написа 30гр масло на литър бензин ,а бензина да бъде 98 октана и нагоре.Даже на дозатора на шишето с масло ми начерта нови линий отговарящи на 60мл за 2 литра и 120мл за 4литра гориво.Отначало си мислех че са много но все пак сложих толкова,е няма пушеци няма омазнявания на аоспоха ,изопщо никакви проблеми и оттогава само така слагам .Имам и резачка хускварна 435 и нея я карам със същата пропорция масло-бензин и никакви грижи .А относно гасенето на горещия двигател ,аз пускам газта и гася от копчето не съм спазвал никакви процедури.
iivanov - майстор
Илчо , прав е . И мотофрезата не трябва да се гаси веднага след продължително натоварване .
Krass - майстор
За да изстине турбото :wink:
cat - специалист
Не знам от колегите кой колко време е имал двигател с въздушно охлаждане но според Дойц ако двигателя е загрял се оставя да поработи на празен ход да се охлади те турбините са затова . Извинявам се за спама .
koveslav - майстор
Не обърквайте правилата при двутактови и четиритактови двигатели.Има много разлики в начина им на работа и смазвне и съответно и много разлики в правилата на експлоатация.
dpp - специалист
Двутактовата е добре да се остави да поработи на ниски обороти след като се свърши работа. Хем се охлажда, хем се смазва добре.
koveslav - майстор
dpp написа:
Двутактовата е добре да се остави да поработи на ниски обороти след като се свърши работа. Хем се охлажда, хем се смазва добре.
На ниски обороти ли е най-добро мазането или на по-високи? В подробните указания на двутактовите машини производителите даваха максималното безопасно време за работа на свободен ход и то винаги е било под минута.Винаги се е препоръчвало обортите на двутактовата машина,колкото може по-често да се променят,за да се променя и сместта-да се дава газ.
iivanov - майстор
Коце , тук не става въпрос за мазане , а за охлаждане . Лично аз никога не гася веднага бръмчилката след голямо натоварване .
egomen66 - майстор
koveslav написа:
На ниски обороти ли е най-добро мазането или на по-високи? В подробните указания на двутактовите машини производителите даваха максималното безопасно време за работа на свободен ход и то винаги е било под минута.Винаги се е препоръчвало обортите на двутактовата машина,колкото може по-често да се променят,за да се променя и сместта-да се дава газ.
Смазването си е едно и също. Без значение от оборотите.Поне така мисля аз.Лично аз съм си създал навика , да кося на откос.При връщане на зад , отнемам газта. Не кося на постоянни обороти. Навик от ръчната(безмоторна) коса :-D

П.П Говоря за косачка...както си е по темата :partyman:
Последна промяна от egomen66 на пет май 13, 2016 2:07 pm, променено общо 1 път.
nanobanano - специалист
iivanov написа:
Коце , тук не става въпрос за мазане , а за охлаждане . Лично аз никога не гася веднага бръмчилката след голямо натоварване .
Да няма някакви химически процеси,които да вдигат температурата,след като я изгасиш? :?
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: