• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
muncho - специалист
trolazol написа:
Намерих идеалното храстче за жив плет - Пираканта - http://gradinata.bg/index.php?plant=408 Шефа ми го има като жив плет откъм улицата и каза че няма член от семейството който да не се е надрал вече в този храст, много непретенциозен и с здрави бодли - истинска драка - пръв приятел на всяко сополиво крадливо цигане !
Мисля си да го комбинирам с птичето грозде и ще видим ефекта.
А така,е на това му викам аз жив плет,като се омота манго в него и след 3 дена да го видя ще го позная по надрания гъз и :evil: .
Това "цветенце" сигурно го продават по разсадниците.
Много им се "радвам" на сайтовИ /gradinata.bg/ в които на контакти няма да сложат телефони за връзка ,ми ако искам...пишете... Ми аз като искам пиша във форумите бре,га искам да купя по телефона,нали така :-D
silllveto - Майсторица
Да питам, колко близо до къща може да се посади туя? Опасенията ми са да не би корените да подкопават основите.
asinka - специалист
trolazol написа:
Намерих идеалното храстче за жив плет - Пираканта - http://gradinata.bg/index.php?plant=408 Шефа ми го има като жив плет откъм улицата и каза че няма член от семейството който да не се е надрал вече в този храст, много непретенциозен и с здрави бодли - истинска драка - пръв приятел на всяко сополиво крадливо цигане !
Мисля си да го комбинирам с птичето грозде и ще видим ефекта.
мхм, имам такъв храст, но е бебе.Миналото лято го засъдихме, и наистина плодчета има и в момента :)
silllveto - Майсторица
И аз имам такъв. Отрязах си го от улицата преди няколко години - беше станал мн широк храст. Натопих го, като пусна коренче го засадих в саксия. Като поотрасна го насадих в ъгъла на градината, а тази есен му бяха първите плодчета (оранжеви) :)
Наистина много боде, но е хубав и траен като букет и е вечнозелен разбира се. Трябва обаче да се ограничава, щото е голям трънак.
niki_sap - специалист
Препоръчайте тор за туи и борчета - засадили сме пред блока, но не стига никакво слънце до тях, почвата не е много доба и т.н. и не искат да растат, затова мисля да лсожа някаква тор - силитра ли, що ли, препоръчайте да не взема да купя нещо, с което да ги уморя. Или поне кажете какво да не купувам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Туите биват различни с различна скорост на растеж. Но всички обичат да ги огрява слънце. И бор и туя нямат претенции към почвата.
Колко големи са ви растенията?
niki_sap - специалист
Туята е от тези, като топка - малка е, миналата година я засадихме и е 30-тина сантиметра висока. Но практически не иска въобще да расте.
Бора единия е бял бор около 100 см. вече 2 години е засаден, но и той не расте, другя е обикновено борче, още е в саксия и искам да го подсиля, като го засаждам. Интересва ме някакъв течен или друг тор, който да мога да купя и да слагам, но нищо не разбирам. Оборския тор най-малко ми харесва като идея, по скоро си представях нещо течно или на гранули.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
На торовете всъщност си пише за какво стават. Тук, у наше село на секо кьоше цветарски магазин и секакви торове.
niki_sap - специалист
Интересувам се от мнение на човек, който е ползвал и разбира какъв тор би ми свършил най-добра работа. n_a за пореден път не е този човек.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
На n_a елата и борчето са ок и кипарисчетата на терасата също.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

Тема "Вечно зелен жив плет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: