• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
Листа.
infomar
Не мога да намеря никъде КУКУРЯК :? Изчезнал е по близките места, дали се продават семена някъде?
ivanovbg - майстор
Първия път и аз дълго търсих :-D Проблема е че сме свикнали да го виждаме цъфнал. Сега цвят няма и е трудно да кажеш че е кукуряк. Листата са като палмичка, тъмно зелени и назъбени. Доста са твърди с диаметър 20-30см. Като намериш първия ще се учудиш още с колко си заобиколен. http://homes.gruh.org/?attachment_id=3227 като на снимката, но без цвят.
infomar
Започнах вече да бера плодовете на усилията. За сега всичко се развива нормално и берекетът е голям... всеки ден по две кофи краставици и домати... чушки.... ядене на корем и консервиране... :lol:
Има домати по килограм...
Картофите масово са големи и от 150 кг само около 3-4 кг дребни. Имаше около 1/6-та наядени от "прасетата" :x Вложени 20 кг, получено 150-170 кг. Предполагам, че е добре за начинаещ земеделец. :rock:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А това е ново засаденото лозенце - около 30 асмички - всички се хванаха. :partyman:
Изображение
MMIel - специалист
Чудесна градина @infomar. =D> =D> =D> =D> :partyman:
Да взема и аз да постна малко снимки.
Прикачен файл:
IMGP4501_resize.JPG
Прикачен файл:
IMGP4502_resize.JPG Идеал. Високо върза.
Прикачен файл:
IMGP4505_resize.JPG Биволско сърце и Розов гигант.
Прикачен файл:
IMGP4506_resize.JPG Розов гигант. Много цвят -между 10 и 20 цветчета на китка.
Прикачен файл:
IMGP4503_resize.JPG краставици - Суит Крънч и Тейсти Гриин на Саката
MMIel - специалист
Продължавам .... :)
Прикачен файл:
IMGP4507_resize.JPG Втора реколта - Чорбаджийки и Пипер, разсад броколи и царевица. Предшественикът - грах.
Прикачен файл:
IMGP4509_resize.JPG Царевица. Трябва да е готова в края на септември. Ако не стане отива за фураж за зайците :)
Прикачен файл:
IMGP4510_resize.JPG зелен и жълт фасул. Много малко излязоха. Едно сляпо куче постоянно копае в корените им. Втора реколта - предшественик картофи.
Накрая две снимки на производителите на тор за градината ми. :)
Прикачен файл:
IMGP4519_resize.JPG
Прикачен файл:
IMGP4514_resize.JPG
kuger - майстор
Защо са така оголени краставиците? Аз също сях на Саката, модела не го помня, но имам много завръзи доло, и е гора от листа и цвят. И котките ги нагризват.
MMIel - специалист
Късам краставица - чупя листото. :-D
Ето схема на отглеждане на гергана и всичко което прави мъжки и женски цветове:
Изображение
Изображение
Единственото което трябва да се знае и не се разбира добре от снимките е до 5-ти - 6-ти лист се чупят всички колтуци и завръзи. При мен имаше доста завръз на първите листа и ми беше много трудно :? , но го ликвидирах :verzweifelt: Това се прави с цел по големи добиви, а на едно четох, че да оставиш първите завръзи до 6-тото листо е все едно да накараш 10-годишно дете да роди :rolleyes: . Дано не се затрият снимките след време.
Ето и описание как се чупят корнишони. Ползвам начина за Суит Крънч на Саката. Те правят само женски цветове.

Корнишоните често се отглеждат на опорна конструкция с цел да се получат по-високи и по-качествени добиви. Такова отглеждане обаче е свързано с някои особености при резитбата. Корнишоните се отглеждат едностъблено, стъблото се развива свободно, докато стигне до най-горната част на опорната конструкция - 1,80-2 метра. На тази височина то се прекършва. Израсналите по стъблото разклонения (първи разред) не се отстраняват с изключение на тези, които са се развили от пазвите на първите 2-3 листа. Разклоненията над тези листа отначало се прекършват след 2-3 листа и образувалите се по тях млади завързи. След средата на стъблото първоразредните разклонения се оставят по-дълги - с 5-7 листа и с плодове. Най-горните две разклонения се оставят най-дълги, като се закрепват върху шпалирния тел. По тях плодовете и листата са над 7-8. Те леко провисват надолу. При по-дълга вегетация от разклоненията могат да се развият разклонения от втори разред. Те също се прекършват, но на не повече от 2-3 плода. Образувалите се по стъблото листа се запазват напълно, докато се оформят листата по разклоненията от първи разред и растенията встъпят в масово плододаване. Тогава листата по централното стъбло, вече застарели и частично повредени, постепенно се отстраняват, като се започне от долната част на стъблото. Отрязват се целите стъбла заедно с листните дръжки. Отрезът е плътно до стъблото. Пълното отстраняване на листата по централното стъбло до височината на опорната конструкция е особено нужно при бързо и силно нарастване на разклоненията от първи разред. Така се постига просветляване на растенията и се създават условия за по-продължителна вегетация и получаване на по-високи и качествени добиви. (от в. феремер новият)
Копирано от ТУК
kuger - майстор
Пък аз ги оставих да растат на воля :shock: Сяти са едноредово, на вада. Конструкцията е едра мрежа на метална рамка. Добив бол, но явно трябва да се чете повече :?
Доматите ми са жив-зян, купувам разсада, но май ме пратиха тази година да паса :lol:
Благодаря за информацията! :partyman:
teon - специалист
...няколко снимки и от мен...
Прикачен файл:
Canon 004.jpg
Прикачен файл:
Canon 005.jpg
Прикачен файл:
Canon 001.jpg
  • 1
  • 7
  • 8