• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Георги Иванов(алцек) - специалист
Те пък ебаси хаизите без гаранция ,че кой ще им се върже.От там мога да си купя диска за храсти оня перфорирания,олекотения и един шлем.Машината стоя доста време със цена 189 лв. и по едно време гледам 159 лв и тогава се реших.

gibson58 винаги заточен нож и качествени корди и най важното да не се претоварва.Поработи и спри да си починеш че и машината също.
lov - майстор
bulhomes2 написа:
Алцек и lov, можете ли да снимате как работи хасковката? И то ако може на максимална натовареност (идея нямам каква може да е). За да имам база за експерименти с германката.
Моята не е хасковска но си е чисто китайче ''Райдер'' купувано от Пени за 150 пари. Пък и то като ги гледаш всичките все от един калъп излизат само сменена някоя пластмаса по корпуса. Иначе съм работил работил и с две маркови и кой знае каква разлика не намирам освен малко по мощния двигател и по удобната сбруя. Иначе си имам едно на ум кога режа подънки да не им дава много зор. То и с марковите може би щях по да ги вардя ама нали служебни и караш малко през просото. Та сравнението може да не е обективно.
Тогава ми дотрябва спешно да си свърша работа а и не ми се затваряха много пари. Сега след толкова блъскане дори да сдаде багажа няма да ме е яд и ще си купя нова пак такава. И колкото изкара все пак 2 години гаранция не са малко. И през толкова да ги хвърлям пак е нещо.
Иначе за снимането приключих с коситбите и скоро няма да мога да ти снимам клипче.
kr1100 - майстор
алцек написа:
От там мога да си купя диска за храсти оня перфорирания,олекотения и един шлем.
В петък мога да ти купя и изпратя , ако искаш -линк :http://www.avetisyantools.dub-ai.com/in ... h=4&type=5
арт. 004328 - шлем поликарбонов с козирка цена 6.89 лв:
арт. 004327 - шлем поликарбонов цена 3.95 лв:

Купувал съм такъв с козирката преди 4-5г и освен за косене го използвам и при пръскане. Не ми е проблем сутрин минавам покрай магазина, а и куриерите ми са на път следобяд.
Благодаря колега kr1100,но идеята ми е да си взема от този модел шлем

Изображение

А диска от този модел.

Изображение
kr1100 - майстор
Косене с каска лятно време ? Много пот се отделя.На слънце само с шлема пак се поти човек. За антифони според машинката /Хукса ми не вдига много шум за разлика от съседския Щил и китаец.
Виж за ел.резач за клони от ЛИДЛ задължително каска -уверих се от собствен опит :?
vrangelov - специалист
kr1100 написа:
... За антифони според машинката /Хукса ми не вдига много шум за разлика от съседския Щил и китаец...

Дали има нужда от антифони, зависи от машината, но не дали е Husqvarna или Stihl, а по-скоро дали е бензинова или електрическа. Има някакви норми, които указват след кое нивото на шум (не си спомням границата) трябва да се носят предпазни средства. За повече информация прочетете "листовката" или разгледайте картинките. :lol:

Аз ползвам тапички за уши. Вместо очила ползвам шлем.
iivanov - майстор
Каска с мрежа и антифони ползвам само с резачката.Не съм сигурен дали няма да мине някоя трева... или разлетяло се кучешко. :-D
Stefan_62 - майстор
Ами що не сложите и по една ризница :lol: /сори за офа/, кви са тия каски, шлемове и антифони, просто когато използвате такива машини /косачки, резачки/ мислете с акъла си. До сега никога не съм използвал такива средства освем предпазни очила, но винаги внимавам и мисля когато раотя с машините. Не, че не може да е получи фал /опазил ме бог/, но когато не се внимава и целият да се облечеш с предпазни средства пак стават белите. Просто трябва голямо внимание. :drinkers:
iivanov - майстор
Стефане, недей приказва така.Забивала ми се е треска под окото, при рязане на сухи дърва.Просто изведнъж дървото се пръсна...
Здравейте! Вече не сме по на 20-25 години и реакциите ни за самозащита са по-забавени.Затова трябват предпазни мерки.На мой познат баща му цял живот е бил дърводелец и то много добър майстор.Веднъж се наложило да се прави нещо на машините и баща му казал.-Монка за толкова години останах със здрави пръсти,направи го ти.Вече минавам 60 години и спирам да работя с машините.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: