• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
Само да ти набарам аз плажа........
[/quote]
Не можеш - има драпане 7 км в една посока. И колкото по-малко навлеци има -толкова по-добре. Има повечко морско месце за мен и кокерозавъра. Седи чинно и зяпа да му се подаде я мида , я рапан - изчистени :-D
А и с лозите си закъснял . Като ги резнеш ще започне леене на сълзи.
Аз бера салатки ти сега се канеш да бучиш семена. То за домата е време вече.
започнах резитбата на кайсии и зарзалата. Обаче под навеса мъка - тревата избиява и я чопля с 1 тясна мотичка, а от дръгата страна с 2 зъба. Догодина , ако сложа мулч - голямо дупче
не ще е през 5-6 см за лук/чесън. Днеска вътре беше 20-21гр.
пет фев 15, 2019 8:43 pmkr1100 написа:
Градско, ни та знам къф кашик и баш градинар си, ма плажа щи го намеря само на база спомени ко си писал. Тва ако искам де. Така и тебе мога да намеря и да ти обера салатките.
От тва по лесно няма, ша знайш.
На твоя график и трудолюбие, мога само да завиждам. Аз зная мене си.
Със здраве!
kr1100 - майстор
Голем зор - зациклих на зарзалата - много за рязане - надявам се утре да я свърша.
Гадно време през деня топло в парника вчера днес 25-26 гр, вечер студено. Не идва да монтирам хидравличните цилиндри за отаварачките ,че им дават работна мин +5 гр. Останаха ми да чопля трева 3,5м където е луко чесъна, но от другата страна са салатките и там е по-лесно - по голямо растояние 20-25 см.
Иначе за инфо на Трифон си хапвам салатки . лук ,чесън, ама в неделя на плажа с барбекю- разкош месце със зелен лук печени и зелена салатка с ледена ракийка и червено винце, па и малко гъбки.
Все се каня да си купя неопрен -Да си наловя малко морски дарове / миди и рапани/ - много ги харчим. То и дилема кое да си купя по-скоро ски обувки или неопрен, Миналата година ми се спукаха чисто новите ски обувки набор 1990г :? .
gnt69 - майстор
пон фев 18, 2019 9:01 pmkr1100 написа:
Все се каня да си купя неопрен -Да си наловя малко морски дарове / миди и рапани/ - много ги харчим. То и дилема кое да си купя по-скоро ски обувки или неопрен, Миналата година ми се спукаха чисто новите ски обувки набор 1990г :? .
Неопрена естествено. Обувките чак на зима ще трябват, ама да сме живи и здрави. Иначе за труда =D>
kr1100 - майстор
[quote=gnt69
Неопрена естествено. Обувките чак на зима ще трябват, ама да сме живи и здрави.
[/quote]
Абе не е баш така. В края на сезона . края на март, началото на април има сериозни намаления в SLS /Rossignol/.
A пък в началото на сезона и миди рапани = дребосък. Миналото лято - дребосък. 2016 за няма и 5 мин пълни торбата с рапани по 6-8 см - само гребеш с ръце като събираш чакъл. Но пък дребните са по-крехки.
Andri01 - майстор
Рапаните от години отидоха на дълбоко. На апнея - само дребосък. С апарат - под 20 м. и е нерентабилно. Миди - е тях поне ги има и по тетралодите. Но са кофти-жилави,ако са на -дъното пълни с пясък. На 4-5м на камък са ок,но...се иска въздух.Не е старци играта :(.
jgt - специалист
пет фев 15, 2019 8:43 pmkr1100 написа:
Обаче под навеса мъка - тревата избиява и я чопля с 1 тясна мотичка[, а от дръгата страна с 2 зъба. Догодина , ако сложа мулч - голямо дупче
не ще е през 5-6 см за лук/чесън. Днеска вътре беше 20-21гр.
Тази четка би ли свършила по-лесно чопленето? Изображение
(https://broshura.bg/lidl/lidl-broshura- ... 51#page=21)
Как мислиш? Дали само ще забави развитието на тревичката, като не е отсечен корена, или като няма хранене ще загине и корена?
Голем зор - зациклих на зарзалата - много за рязане - надявам се утре да я свърша.
...
Иначе за инфо на Трифон си хапвам салатки . лук ,чесън, ама в неделя на плажа с барбекю- разкош месце със зелен лук печени и зелена салатка с ледена ракийка и червено винце, па и малко гъбки.
...
Мислех, че дръвчетата се изрязват бързо и лесно. Сигурно си я изоставил няколко години.
Ореха и една кайсия ги опатках за 3 минути. После половин час прибирах и оправях вършинак.
Вчера и с една черница същата работа, даже не съм довършил.
Зарзавата не ми е силна страна, ама опитвам да се науча.
Тая година по отрано почнах лозите. Разсада и той няма да закъснява.
nautilus33 - майстор

Гадно време през деня топло в парника вчера днес 25-26 гр, вечер студено.
Отопляваш ли го с нещо този парник? Или ако има тема където си писал за него, ако може линк да го погледна, че ми стана интересно. Обмислям направата на един малък след време, но се чудя от какво.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср фев 20, 2019 1:51 pmnautilus33 написа:

Гадно време през деня топло в парника вчера днес 25-26 гр, вечер студено.
Отопляваш ли го с нещо този парник? Или ако има тема където си писал за него, ако може линк да го погледна, че ми стана интересно. Обмислям направата на един малък след време, но се чудя от какво.
То зависи къде е, с какво изложение... Нали така ;-)
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: