• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Илчо Илиев - майстор
както обещах, показвам какво си направих тези дни ...
Картофовадач от подръчни м'атряли-
Изображение
Полуоски-как са направени за да може да се обира луфта,за да не се разбиват-
Изображение
Метални колела Ф 500-
Изображение
Метални колела Ф 400-
Изображение

Живот и здраве в събота ще пробвам по-малките метални колела как ще влачат браздира, картофите трябва да се загърлят вече...
iivanov - майстор
Илчо, моя картофовадач първоначално беше същия.Но при тестването се оказа, че картофите не ги вади-лястовицата не се забива.Необходим е по-голям ъгъл на атака, но пък тогава има голямо съпротивление и машината буксува.Затова поизрязах лястовицата, като отпред заформих "зъб", който забива картофовадача в почвата.
Илчо Илиев - майстор
Дай да го видим как е направен, все пак ти си с повечко опит с тези неща и трябва да ''откраднем '' технологията...
Аз гледах как са направени купешките и из руските клипчета,е там лястовичката е доста орязана,но не ми е проблем и аз да я скъся,но реших първо така да пробвам,но проблема е,че ако има нужда от преправяне ще трябва да се разхождам доста....картофите са на село..на 12 км..
Така,че както винаги, удари едно интелектуално рамо и покажи как си решил проблема,а аз за сега ще черпя няколко виртуални бери,а като се видим някой ден, много реални....
:partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman:
Krass - майстор
Илчо, колелетата са станали супер. Сега само един баланс им трябва и
"Недей дочаква и зори,
Върви ори, ори, ори..." :partyman:
Илчо Илиев - майстор
Krass написа:
Илчо, колелетата са станали супер. Сега само един баланс им трябва и
"Недей дочаква и зори,
Върви ори, ори, ори..." :partyman:
Щях да снимам и ремаркенцето.....ама днес доста дойде бирата и...чак сега се сетих...
Баланс за какво?
Иначе , ако тая събота не вали, ще пробвам дали ще стане номера да загърля картошките, първата копан с фрезата беше супер,макар,че доста се гонихме и дърпахме....забравих ''спирачката''.
Та ако даде времето, първо ще фрезовам,а след това ще ги загърля и започвам войната с ортаците под земята,че са доста работливи :axe:
iivanov - майстор
Плод на три модификации, като първата е 1/1 с твоя картофовадач
пп Ако стеблата на картофите са много разклонени направи и отклонители, че тия винкели закачат ли листо, повличат и смачкват цялото стъбло.

Прикачен файл

IMG_20140506_212344.jpg
Илчо Илиев - майстор
Благодаря за идеите и съветите!!!
Иво, за ''отклонители'' ти беше ми казал, а и видях как си ги направил и ще е лесно да ги изобретя,но мисля от поцинкована тенекия да са..
За ''зъба'' разбрах, но проблем ли е лястовицата да я оставя така, зъб не е проблем да присадя...
Пробвал ли си с браздира да вадиш, аз имам на другия трактор и съм вадил преди години, но не знам тая бръмчилка дали ще може да го дърпа...
Абе накрая май ще ги извадя с другия трактор, но няма как да го закарам с колата,а на ход е тесла, гори 15/100....
Тук почвата е доста клисава, сбива се яко и ще е приключение,но...длъжни сме да проверим,а при вариант ...С, с вилата за 2 дена ш ги одърпаме...
:partyman:
iivanov - майстор
Ами пробвай до сложиш зъб.Впечатлението ми е, че равната повърхност отдолу не позволява на лястовицата да се забие.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Илчо Илиев написа:
Благодаря за идеите и съветите!!!
Иво, за ''отклонители'' ти беше ми казал, а и видях как си ги направил и ще е лесно да ги изобретя,но мисля от поцинкована тенекия да са..
За ''зъба'' разбрах, но проблем ли е лястовицата да я оставя така, зъб не е проблем да присадя...
Пробвал ли си с браздира да вадиш, аз имам на другия трактор и съм вадил преди години, но не знам тая бръмчилка дали ще може да го дърпа...
Абе накрая май ще ги извадя с другия трактор, но няма как да го закарам с колата,а на ход е тесла, гори 15/100....
Тук почвата е доста клисава, сбива се яко и ще е приключение,но...длъжни сме да проверим,а при вариант ...С, с вилата за 2 дена ш ги одърпаме...
:partyman:
Здравейте! Илчо и аз гледах Руснаците как вадят с "лястовица" като твоята,но пръста там е като пясък,това го потвърди и рускинята на братовчеда жена му (ти я познаваш).Нашата почва е много по-тежка и наистина "лястовицата" не се забива.Моите картофи ги вадя с руския трактор и с неговия браздир,малко модификация и вече пета година ми служи вярно.

Изображение
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20

Тема "Прикачен инвентар за мотофреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: