• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Ползвам такава"супена лъжица".Точност 0,1гр А въпроса за топсина беше,колко разтвор на дка.

Прикачен файл

Снимки0713E001.jpg
Снимки0713E001.jpg (61.15 KиБ) Видяна 4647 пъти
svetoslavoff - специалист
Стефан ако позволи да добавя за есенното пръскане - прасковите се пръскат първи при 50-60% опадване на листата. Много помага за борбата с къдрилката. Есента пробвах и сега дръвчетата са много чисти за разлика от други години, когато есен пръсках прасковите наред с всички дръвчета след падане на листата.
Ако го знаете, още по-добре.
Иванов, от къде взе "лъжицата", че като ми кажат по аптеките - кибритена кутийка, супена лъжица, с връх, без връх и т.н ...
Stefan_62 - майстор
svetoslavoff написа:
Стефан ако позволи да добавя за есенното пръскане - прасковите се пръскат първи при 50-60% опадване на листата. Много помага за борбата с къдрилката. Есента пробвах и сега дръвчетата са много чисти за разлика от други години, когато есен пръсках прасковите наред с всички дръвчета след падане на листата.
Ако го знаете, още по-добре.
Иванов, от къде взе "лъжицата", че като ми кажат по аптеките - кибритена кутийка, супена лъжица, с връх, без връх и т.н ...
Може и така да е, но аз ги пръскам заедно, е наистина не чакам да опадат всички листа, че те докато опадат и снега завалял :lol: /особенно на ябълките/.Колкото до прасковите, на тях им обръщам по-рано внимание през пролетта, щом започнат да се развиват листата и им правя няколко профилактични пръскания за къдравостта. Колкото до лъжицата аз ползвам нормална супена лъжица и досега съм нямал проблем с дозите.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Ползвам такава"супена лъжица".Точност 0,1гр А въпроса за топсина беше,колко разтвор на дка.
0,1гр. събира препарат или тежи толкова, че от снимката ми изглежда малко големичка като обем? Доколкото знам, но може и да греша, при препоръчителна доза от 0,1%/примерно/ от даден препарат се равнява на 10гр. от същия. Ако греша ме поправете.
iivanov - майстор
Марката е"аубау"или"баумяу" :-D Вземах везничката миналата година от"елитис"Варна.За злато не става/отчита на дециграм/,но за препарати е идеална.Max тегли до 500гр,но във ваничката не можеш да сложиш повече от 50-60.Днес ползвах за ябълките флинт макс.Дозата е 3 гр на машина.Ако не беше везничката,каква лъжица трябваше да ползвам? :?
Да ви питам,това съчмянка ли е?

Прикачен файл

Снимки0711E001.jpg
Снимки0711E001.jpg (90.34 KиБ) Видяна 4630 пъти

Прикачен файл

Снимки0708E001.jpg
Снимки0708E001.jpg (80.14 KиБ) Видяна 4630 пъти

Прикачен файл

Снимки0705E001.jpg
Снимки0705E001.jpg (67.38 KиБ) Видяна 4630 пъти
Mega - специалист
Колеги при пръскане с бордолезов р-р слагате ли прилепител и ако да какъв?
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Марката е"аубау"или"баумяу" :-D Вземах везничката миналата година от"елитис"Варна.За злато не става/отчита на дециграм/,но за препарати е идеална.Max тегли до 500гр,но във ваничката не можеш да сложиш повече от 50-60.Днес ползвах за ябълките флинт макс.Дозата е 3 гр на машина.Ако не беше везничката,каква лъжица трябваше да ползвам? :?
Да ви питам,това съчмянка ли е?
Като гледам листата са от ябълка/ако не греша/, а съчмянката е присъща за костилковите. При нея петната са по-малки и що годе оформени равномерно. Ако е ябълка най- вероятно някъкъв пригор от дъждовете и при моите съм забелязвал такова изсъхване.
iivanov - майстор
Проблема е при сливите.В другата градина/ябълки и круши/има малко пригор,нищо стяскащо.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Проблема е при сливите.В другата градина/ябълки и круши/има малко пригор,нищо стяскащо.
Ами щом е при сливите взимай мерки совреме, пръскай сТирам или Пероцин, аз с това пръскам кайсиите, досега с другите съм нямал проблеми, но профилактично ги пръскам и тях.
iivanov - майстор
към Mega
В началото писах "акарзин+бордолезов предцъфтежно"
към Stefan_62
Да,може и да стане с тирама.Само предпазен фунгицид е,но пък някъде четох,че дърветата сами ограничавали заразата.Някакъв защитен механизъм било.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: