Ползвам такава"супена лъжица".Точност 0,1гр А въпроса за топсина беше,колко разтвор на дка.
Прикачен файл
Снимки0713E001.jpg (61.15 KиБ) Видяна 4647 пъти
Прикачен файл
svetoslavoff написа:Стефан ако позволи да добавя за есенното пръскане - прасковите се пръскат първи при 50-60% опадване на листата. Много помага за борбата с къдрилката. Есента пробвах и сега дръвчетата са много чисти за разлика от други години, когато есен пръсках прасковите наред с всички дръвчета след падане на листата.Може и така да е, но аз ги пръскам заедно, е наистина не чакам да опадат всички листа, че те докато опадат и снега завалял
Ако го знаете, още по-добре.
Иванов, от къде взе "лъжицата", че като ми кажат по аптеките - кибритена кутийка, супена лъжица, с връх, без връх и т.н ...
iivanov написа:Ползвам такава"супена лъжица".Точност 0,1гр А въпроса за топсина беше,колко разтвор на дка.0,1гр. събира препарат или тежи толкова, че от снимката ми изглежда малко големичка като обем? Доколкото знам, но може и да греша, при препоръчителна доза от 0,1%/примерно/ от даден препарат се равнява на 10гр. от същия. Ако греша ме поправете.
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
iivanov написа:Марката е"аубау"или"баумяу"Като гледам листата са от ябълка/ако не греша/, а съчмянката е присъща за костилковите. При нея петната са по-малки и що годе оформени равномерно. Ако е ябълка най- вероятно някъкъв пригор от дъждовете и при моите съм забелязвал такова изсъхване.Вземах везничката миналата година от"елитис"Варна.За злато не става/отчита на дециграм/,но за препарати е идеална.Max тегли до 500гр,но във ваничката не можеш да сложиш повече от 50-60.Днес ползвах за ябълките флинт макс.Дозата е 3 гр на машина.Ако не беше везничката,каква лъжица трябваше да ползвам?
![]()
Да ви питам,това съчмянка ли е?
iivanov написа:Проблема е при сливите.В другата градина/ябълки и круши/има малко пригор,нищо стяскащо.Ами щом е при сливите взимай мерки совреме, пръскай сТирам или Пероцин, аз с това пръскам кайсиите, досега с другите съм нямал проблеми, но профилактично ги пръскам и тях.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: