• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
niki_sap - специалист
Ами тогава n_a защо не ми каже какъв тор е ползвал, вместо да ми пише 5 поста, които не носят никаква информация?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Някакви торове за нецъфтящи. n_a ти предостави нужната информация. Не мисля, че всички магазини са еднакво заредени.
niki_sap - специалист
Препоръчайте тор за туи и борчета.....

Туите биват различни с различна скорост на растеж. Но всички обичат да ги огрява слънце. И бор и туя нямат претенции към почвата.
Колко големи са ви растенията?
На торовете всъщност си пише за какво стават.
Някакви торове за нецъфтящи
Не виждам n_a да ми е препоръчал тор, каквато е целта на въпроса ми. Въпреки уточняващите си въпроси.

Що си такъв дребен заядливец?

[/url]
silllveto - Майсторица
Чакай и аз да си копна въпроса, че потъна :-D
silllveto написа:
Да питам, колко близо до къща може да се посади туя? Опасенията ми са да не би корените да подкопават основите.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колко са ти дълбоки основите? Какъв модел ти е туята?
asinka - специалист
Силви, когато разкопавам около моите, забелязвам, че има корени на около 0.5-1 метър.
Според мен безпроблемно можеш да ги насъдиш на около метър, метър и нещо.
silllveto - Майсторица
Колко са ти дълбоки основите? Какъв модел ти е туята?
Не знам. Но са от камък, 50-60см поне. Махнаме една ябълка, че се беше самопоканила :lol: Всъщност искам да бодна туята в ъгъла, който свързва къщата с гаража, а дворът ми е малък и за това гледам да е максимално прибрана. Малкият двор и вечнозеленото са причините да се спра на туя. За заместител на борче :wink:
Не съм я купила още, ще е от най-масово разпространените.

Мерси Аси, 1м корен, а колко е висока? То всъщност като правиш плет корените сигурно имат отношение към гъстотата на засаждане :?
asinka - специалист
Моите са към метър високи, но не са на гъсто като за плет.
А тези, които са ми по 1.5 метра са в райграса, и нямам представа за кореновата им система.
mladkal - майстор
cazobg написа:
Ами знам само ,че е след Стара Загора ,подминава се едно село Богомилово и някъде там.Ние не сме ходили лично защото едни наши приятели и те искаха да си купуват туи и купиха общо 60 бр. за което получили 15 % отстъпка.Ще им поискам номера и ще го напиша.
и за всички които се интересуват :

Местонахождение на "Разцвет"
Стара Загора

кв.Зора, Оранжерии за цветя
тел / факс : 042/ 690 583
GSM: 0888/ 99 52 47 (Б.Стоев собственик)
GSM: 0887/ 59 66 83 (Евгени Генов управител)
GSM: 0888/ 23 94 74

Намира се източно от "МЕТРО" по главният път от Стара Загора посока Бургас (Нова Загора;Сливен)
merakliq - специалист
merakliq написа:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2511 ... 071504.JPG

Ето това са прясно насадените лигуструми. :)
Да опресня темата :)
Това са лигуструмите сега.
Другата седмица, мисля да ги подрежа. Предното подрязване беше през април. Дали трябва да ги наторя сега или по - късно есента?

Прикачен файл

DSC03622.JPG
DSC03622.JPG (150.5 KиБ) Видяна 7529 пъти
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Вечно зелен жив плет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: