• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote=n_a реших да избивам нерви с трионче и поумряла дюля и каквото стигнах рязах... това дърво като се стресна, чак ми роди дюли :-) Таз година мисля да поработя по смокинята. И смокиня ли трябва да се поразреди? Тази за втора година си оставя клоните - топли зими.
[/quote]
Разкарай дщлята за нищо не става освен за компот , ако правиш и за наложен пелин. Иначе отврат с издънките.
За смокинята е под ? у ваше место е студено остави я на храст. Като хване мраз и замръане все някоя клонка от храста ще оцелее. Имам3 2 те са в долния неполиван край и щъкат $ тата е в най-горния край на вятъра и мраз. Корените и са на над 4,5м дълбочина.Под 2м песъклива почва Преди повече от 10г правих дълбоководно потапяне и се чудих какви са тези бели тънки корени във водата м/у фугите на пръстените :? - на смокинята на ниво минус 5-6 м.
Поначало беше пресадено дърво пр.н.е. някъде към 1987г .Няколко пъти измръзва и стана на храст.
gnt69 - майстор
съб мар 23, 2019 10:11 amТрифон П.Трифонов написа:
Тоя още 30% ако отреже и ще бере и яде хубави едри сочни ябълки. Много клони остави, догодина ще е гора. :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб мар 23, 2019 8:58 pmgnt69 написа:
:partyman:
Не го разбрах. Аз бих отрязала повечето от тия, които остави. Не схванах логиката. Ма се надяам, моите докат пораснат и да разбера
gnt69 - майстор
съб мар 23, 2019 9:27 pmn_a написа:
съб мар 23, 2019 8:58 pmgnt69 написа:
:partyman:
Не го разбрах. Аз бих отрязала повечето от тия, които остави. Не схванах логиката. Ма се надяам, моите докат пораснат и да разбера
Аз не го изгледах клипа само началото и края ама не ми хареса оформлението на финала като каза че е готова. поне още 30-40% трябваше да се отреже от ябълката.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед мар 24, 2019 7:41 amgnt69 написа:

Аз не го изгледах клипа само началото и края ама не ми хареса оформлението на финала като каза че е готова. поне още 30-40% трябваше да се отреже от ябълката.
Нещо такова :-)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб мар 23, 2019 8:35 pmkr1100 написа:
...
За смокинята е под ? у ваше место е студено остави я на храст. Като хване мраз и замръане все някоя клонка от храста ще оцелее. Имам3 2 те са в долния неполиван край и щъкат $ тата е в най-горния край на вятъра и мраз. Корените и са на над 4,5м дълбочина.Под 2м песъклива почва Преди повече от 10г правих дълбоководно потапяне и се чудих какви са тези бели тънки корени във водата м/у фугите на пръстените :? - на смокинята на ниво минус 5-6 м.
Поначало беше пресадено дърво пр.н.е. някъде към 1987г .Няколко пъти измръзва и стана на храст.
Дюлята, докат не реша друго, нека си стои, милата и грозната ми тя.
Смокините, явно биват всякакви. Съседката ми в града, на къща и половина от Кея, има голямо дърво смокиня. С класическия дребен зелен плод, дето созополските баби правят сладко. Мой приятел, има имот на Горни Вадин, На самия браг, пролет Дунав влиза в двора, та там има няколко стари големи дървета смокинени. А смокините като тея екзотичните сплескани праскови... Та, ще търся
radius - майстор
Айде режете я тая ябълка, че ме досърбя триона. :lol:
Andri01 - майстор
То и аз бях понаточил моя /трион/ ,ама не съм фен на футбола. Е,играчките правят изключение,но " триончето ти малко за такава голяма ябълка..." :(
нед мар 24, 2019 6:58 pmradius написа:
Айде режете я тая ябълка, че ме досърбя триона. :lol:
Ми пали го дееее!
Andri01 - майстор
То ръчно трионче,кво да му пали? :? :partyman:
П.С.: Малей,футболистката пишман стана ,че иска да и поокастрят ябълката ?!?! :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "за Русе, кастрене на ябълка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: