• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nautilus33 - майстор
да де, ама ми е интересно да го видя. Предполагам е с поликарбонатни плоскости. То и армиран найлон става, но като че ли с плоскостите ще изкара повече предполагам. Знам ли. Иначе изложението при мен ще е южно.
kr1100 - майстор
[quote=jgt
@ Тази четка би ли свършила по-лесно чопленето? Изображение
(https://broshura.bg/lidl/lidl-broshura- ... 51#page=21)
Как мислиш? Дали само ще забави развитието на тревичката, като не е отсечен корена, или като няма хранене ще загине и корена?
[/quote]
Не знам коя четка имаш в предвид , но чопля с мотичка , която е точно над цената. Имам я от достав време , имам и 1 правена с 2 зъба и по-дълга дръжка.
Относно дали ще се забави развитието - до, но пак ще расте. Тази трева и 1 косъм да се държи не съхне. А скоро ще започне да цъфти и става лошо - хвърля си семето за години напред.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср фев 20, 2019 1:58 pmnautilus33 написа:
да де, ама ми е интересно да го видя. Предполагам е с поликарбонатни плоскости. То и армиран найлон става, но като че ли с плоскостите ще изкара повече предполагам. Знам ли. Иначе изложението при мен ще е южно.
На каква надморска височина си.... той е на 10м..... Как го духа вятърът....
И да, чакаме с любопитство снимка
nautilus33 - майстор
Според гугъл съм на 20 метра надморска.
vlax - майстор
kr1100 засади ли летния чесън и лук?
Мислех да ги засадя,ама в неделя го дават -10 градуса и се двоумя какво да правя.
preslav - майстор
ср фев 20, 2019 2:07 pmvlax написа:
kr1100 засади ли летния чесън и лук?
Мислех да ги засадя,ама в неделя го дават -10 градуса и се двоумя какво да правя.
На лука и чесъна не им пука от студа, ама няма да можеш да ги засадиш - ти ще опукаш. Аз смятам да изчакам една седмица, говоря за навън.
kr1100 - майстор
ср фев 20, 2019 2:03 pmn_a написа:
ср фев 20, 2019 1:58 pmnautilus33 написа:
На каква надморска височина си.... той е на 10м..... Как го духа вятърът....
Хич не е на 10м. надморска. За вятърната мелница във Ваярна чувала ли си ? На 800м по-нагоре от нея по пътя и в страни от него. Като се засили вятъра по склона от Каменар и си духааа. Голям проблем е пръскането / да случиш сгодно време без вятър или тих/.
Парника е с поликарбон 10м дълъг .Изложение север/юг за тесните страни. Дългите страни пече и преди обяд от и след обяд от другата. Повдигнат е от едната страна към 40 см , от по-ниската към 80 см .Мястото е с лек наклон.
А снимки съм качвал.
....19.11.32 - началото. малко по-късно ..18.27.45, още малко по-късно ,,12.58.12
За днес толкова. Трябва да смалявам др снимки , а днес не мога
vlax - майстор
ср фев 20, 2019 2:30 pmpreslav написа:
На лука и чесъна не им пука от студа, ама няма да можеш да ги засадиш - ти ще опукаш. Аз смятам да изчакам една седмица, говоря за навън.

Те варианти много,но най-добрия според мен е,ако мога утре да фрезовам местото и другата седмица след студовете да го засадя.Ако не го фрезовам местото до края на седмицата след това ще е кал и няма да може да се фрезова,отидоха още 1-2 седмици закъснение.Всяка година " закъснявам",садя през март.Миналата година засадих февруари, за първи път успях и огромна разлика в развитието.Комшиите които го засадиха март нищо не стана,беше суша :partyman:
preslav - майстор
ср фев 20, 2019 2:58 pmvlax написа:
ср фев 20, 2019 2:30 pmpreslav написа:

Те варианти много,но най-добрия според мен е,ако мога утре да фрезовам местото и другата седмица след студовете да го засадя.Ако не го фрезовам местото до края на седмицата след това ще е кал и няма да може да се фрезова,отидоха още 1-2 седмици закъснение.Всяка година " закъснявам",садя през март.Миналата година засадих февруари, за първи път успях и огромна разлика в развитието.Комшиите които го засадиха март нищо не стана,беше суша :partyman:
То затова го казват "още първите топли дни на Февруари", за да се "хванат" за влагата - ама не винаги се получава да сколасаш.
fbr - майстор
пон фев 18, 2019 9:01 pmkr1100 написа:

Гадно време през деня топло в парника вчера днес 25-26 гр, вечер студено. Не идва да монтирам хидравличните цилиндри за отаварачките ,че им дават работна мин +5 гр.
Отлично поддържане на температури съм виждал с пластмасови бутилки, пълни с вода, нахвърляни из оранжерията. През деня охлаждат като поемат топлина, нощем топлят.
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: