• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kalin72 - майстор
Четири- или дву-тактова моторна коса?
Разликата в качеството на Макита EBH252U от 650 лева и Scheppach BCH3200PB4 от 380 лева огромна ли е?
Работата е в 3 декара лозе, махане на трева и тръни под лозите, които са терасирани.
Soviet_Soldier - специалист
пон май 31, 2021 2:00 pmkalin72 написа:
Четири- или дву-тактова моторна коса?
Разликата в качеството на Макита EBH252U от 650 лева и Scheppach BCH3200PB4 от 380 лева огромна ли е?
Работата е в 3 декара лозе, махане на трева и тръни под лозите, които са терасирани.
4 или 2 тактова си избирате Вие, и двете имат своите положителни и отрицателни страни. 4 тактовата е по-икономична и по-тиха, но за сметка на това е по-скъпа, по-тежка и с по-сложно обслужване. Периодично при 4 тактовите се прави регулировка на клапаните.

Scheppach BCH3200PB4 е чисто китайче, а при тях качеството варира, или иначе казано може да се падне пълен боклук, но може и да прослужи дълги години. Щом ще косите 3 декара, гледайте да е нещо по-мощно от гореспоменатите, ще Ви спести доста време. Ако бюджетът е около 650лв най-добре вземете McCulloch B40 B Elite.
kalin72 - майстор
Благодаря за мнението :)
Насочил съм се към 4тактова поради изброените плюсове - по-тиха и икономична е. От диапазона 500-600 лева коя бихте препоръчали?
Работил съм с посочената от мен Макита, както и с евтини двутактови, но за малко време, малко площ, и не мога да направя преценка дали повечето пари за 4тактова си заслужават.
При двутактовите, освен шума и приготвянето на работна смес, други недостатъци да има?
пон май 31, 2021 3:50 pmkalin72 написа:
... освен шума и приготвянето на работна смес, други недостатъци да има?
Ресурс.
Другото са само плюсове. Тука има един, дето си я ползва петнайстина години, та не го взимай под внимание, че трябва да наложиш и своя!
Ама ти си силен младеж, по скоро ще ти омръзне.
пон май 31, 2021 4:34 pmkalin72 написа:
Кое ще ми омръзне?
Да караш една и съща коса или изобщо да караш коса. Евентуално.
kr1100 - майстор
пон май 31, 2021 2:00 pmkalin72 написа:
А помислил ли си за пръскане само на тревата под лозите , ако са качени на телена конструкция ?
big_dragon - специалист
Бъркате като си мислите, че при 4 тактовите моторни коси,
не се бърка бензина с масло...
пон май 31, 2021 9:31 pmbig_dragon написа:
Аз нищо не бъркам, само бензин и масло, хахааа.
Прав си, ма бойчето е подминало факта по енерция. Всъщност, той също не е сбъркал.
Четиритактовите на Щил работят с двутактова смес.

"Предимство при този модел бензинова коса е това, че не се налага да смесвате бензина с масло."

https://www.cimex.bg/benzinov-chetirita ... mex-brc350
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон май 31, 2021 9:41 pm, променено общо 1 път.
Soviet_Soldier - специалист
пон май 31, 2021 9:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон май 31, 2021 9:31 pmbig_dragon написа:
Аз нищо не бъркам, само бензин и масло, хахааа.
Прав си, ма бойчето е подминало факта по енерция. Всъщност, той също не е сбъркал.
В 4 тактовите коси не се добавя масло в бензина, а се сипва в картера и периодично се сменя, като при автомобил. 4 микс на Щил са друга работа. Тук никой за щил не отваря и дума, а за макита и китайче.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: