• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nautilus33 - майстор
Супер си е парника. Иначе идеята с бутилките звучи добре. Трябва да се пробва, но от мен няма да е скоро, та kr1100 може да опита и сподели :)
Иначе да, за лука поне не мисля, че студа ще му попречи, още повече ако падне и сняг да го завие. Миналата година го засадих точно преди да падне последния сняг и наистина разликата с предходната година беше очебийна.
vlax - майстор
ср фев 20, 2019 3:55 pmnautilus33 написа:
Супер си е парника. Иначе идеята с бутилките звучи добре. Трябва да се пробва, но от мен няма да е скоро, та kr1100 може да опита и сподели :)
Изпробвал съм го с 10 л бутилки от минерална вода,топлят през ноща.Парник нямам,имам нещо като мини парник 1м Х 2м,разсада изнасям навън в него 1-2 седмици след пикирането .Водата също я ползвам да поливам вечер разсада,защото е топла.
ср фев 20, 2019 3:55 pmnautilus33 написа:
Иначе да, за лука поне не мисля, че студа ще му попречи, още повече ако падне и сняг да го завие. Миналата година го засадих точно преди да падне последния сняг и наистина разликата с предходната година беше очебийна.
Има и нещо друго,аз след като ги засадя,пръскам отгоре за плевелите със Стомп/60 дни карантина/ или Пендигам/30 дни карантина/.След пръскането трябва да не вали 2-3 дни да си направи филм на повърхността на почвата.
nautilus33 - майстор
Честно казано никак не обичам да пръскам и се опитавам колкото се може по-малко химия да ползвам. Единствено с бордолезов разтвор пръскам, а с химия само когато е неизбежно. Но от наблюденията, които има от комшии, в парника определено по-рядко боледуват растенията.
vlax - майстор
ср фев 20, 2019 4:18 pmnautilus33 написа:
Честно казано никак не обичам да пръскам и се опитавам колкото се може по-малко химия да ползвам. Единствено с бордолезов разтвор пръскам, а с химия само когато е неизбежно. Но от наблюденията, които има от комшии, в парника определено по-рядко боледуват растенията.
А бе и аз съм против,но ако спазваш карантината няма проблем.Даже аз изчаквам и 1-2 седмици след карантината.Но това е друга тема.Поне знам с какво и кога са пръскани ,за разлика от зеленчуците на пазара.Ти как мислиш,тези големите домати на пазара само със сода за хляб,отвара от тютюн и коприва или чесън и бордолезов разтор са пръскани
:partyman:
Последна промяна от vlax на ср фев 20, 2019 4:32 pm, променено общо 2 пъти.
preslav - майстор
ср фев 20, 2019 4:18 pmnautilus33 написа:
Честно казано бордолезовият разтвор е също химия, а това, че е контактен препарат не означава, че е безвреден. За парниците не знам защото нямам и нямам намерение да имам, но със сигурност нещата гледани на сила нямат онова качество, което имат гледаните в естествени условия, ако ще е нещо от парник, винаги мога да си го купя от пазара, понякога дори е по-евтино от собственото производство.
chapara - майстор
Издебнах времето и подрязах асмалъка, а и почистих, сега съм гроги и :drinkers:
kr1100 - майстор
[/quote написа:
Отлично поддържане на температури съм виждал с пластмасови бутилки, пълни с вода, нахвърляни из оранжерията. През деня охлаждат като поемат топлина, нощем топлят.
Това го имам отдавна , но в следващите снимки. - кафяви бирени по 2л от всички страни наредени до поликарбона.
Влах - не съм сял и не сея. Не искам да предизвиквам подземните. Преди 5-6г спрях да сея - напаст.Преди 3-4 г се завъдиха къртици - не ги закачам , а само им използвам пръстта. терена е около 80м по дължина. Къртиците се засели
ха в горната част малко и постепенно завземат територия - стигнаха до средата на терене. Нагоре където са - няма сляпо куче. От 3 те страни съм заграден с джунгли и е ужаст с корояди и др бацили.
Подводницата , ако искаш мини и огледай.
На увеличено работно време съм от 9 до макс . 14:30 защото после имам пъплене 2-3 км - поне 40 мин. от Косер а до под вятърната. Днес след 17ч 5км успях да ги мина за едва почти час. Малоумниците са решили, че около 17 1 е най-подходящото време да се асфалтира 1 пешеходен тротоар 1,5м широк от Патриарха до почти новото кръгово до автогарата. наредени конуси, водоноска.. и всичко в 1 лента.
Абе най - гадното е времето през деня горещо - вечер студено. Откачил съм хидравличните цилиндри на отварачките заради температурите под 5 гр по предписание. Парника има 5 капандури с термоотварачки от Али то.
Черната тъкан по земята е геотекстил / не е за външна употреба, вътре се тъпчи по него спокойно - не се цепи..
Повече утре ,че снова до мултиготвачката пак и трябва да кълцам зелена салата и лук за ракийката, а и кокеро мърмори за ядене
Абе Трифоне - ти от кой род си ?? да не си нещо брадчет. / на лични/. А зарзалата не съм я кастрил 2017 и 18. По спомени май и 2016 не съм.
kr1100 - майстор
обещаните снимки:
1. закрепване на поликарбоновите листи. Алуминиев винкел 30х30 - 6м сцепен на циркуляр. ъгли за алум. дограма .Цялата лента опасва 2 листа поликарбон без да се пробиват отвори по листите. Бързо закрепване на плоикарбона, а и при нужда бърза подмяна на поликарбона.
2. Едната капандура и отварачка в действие.
3, Вътре домата през лятото в дъното се вижда зачохлен вентилатор. За новия сезон съм приготвил поизкормено вътрешно тяло от климатик.
4. Засенчваща и предпазваща мрежа , че не се знае какво ще пасдне от небето.
5. Вчерашна снимка на обстановката вътре. Виждат се бирените туби
6. Горе се вижда агрила - за да няма ледени капки
8. Жегата вътре вчера при отворена 1 врата.

7. Кой може да каже името на тази проклета трева
kr1100 - майстор
добавени снимки :

Прикачен файл

8 .jpg
Ма то кат купено бе, направо за изложба. Браво!
Сам си правил оранжериите, нали?
Отварачката на какъв принцип работи?
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: