• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
чет фев 21, 2019 12:45 pmТрифон П.Трифонов написа:

Сам си правил оранжериите, нали? Почти - как ме виждаш като платноходка да разпъвам 12 кв.м поликарбон сам при вятър ?
Отварачката на какъв принцип работи? - Китайски :-D От Алито. Черната тръба е разковничето. Пълна е с със смес нещо от рода на парафин. Все едно е амортисьор за капак на багажник на комби.При повишаване на температурата сместта се разширява и избутва щока навън. Само този хидравличен черен цилиндър в Алито се движи около 11-13 SD.
Вече има падна цената и се намират под 20 еврейци.
Само за инфо тази хидравлична отварачка се продава у нас за 90 лв. - цък парниците.бг.
@"Великденче. Цъфти в бяло и синичко. Много леко се скубе."
Да скубе се , но корена остава и пак ....
chapara - майстор
А за целта се сдобих с
Изображение
nautilus33 - майстор
По-лесно е с правата лопата, ако ще ползваш някакъв инструмент, за да я вадиш тревата. Забиваш и повдигаш леко почвата, и така на няколко места. После излиза лесно. Процедирам така с всякакви треви и плевели със сравнително къси корени. Понеже има една, която не знам как се казва, но корените и достигат на много голяма дълбочина и там само с правата лопата и забиване докрай става, и повдигане. Листата са и тъмно зелени, с дълги дръжки.
Последна промяна от nautilus33 на чет фев 21, 2019 8:03 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет фев 21, 2019 7:05 pmkr1100 написа:
...
@"Великденче. Цъфти в бяло и синичко. Много леко се скубе."
Да скубе се , но корена остава и пак ....
Aми не знам, с корен ми се отскубва, ма съм жена и скубането ми иде отръки, явно.
И друго нещо. Завъди котки. Що насаждения ми унищожиха само с лежане
gnt69 - майстор
чет фев 21, 2019 7:57 pmchapara написа:
Аз миналата година пръсках за широколистни по великденчето и изсъхна. Тая година още го няма че в Русе студено ама ще видим дали ще излезе. Предполагам че съм уморил тотално известна част, продължавам с пръскането че трудно се навеждам по точно трудно се изправям. :partyman:
чет фев 21, 2019 8:20 pmgnt69 написа:
...че трудно се навеждам по точно трудно се изправям. :partyman:
Помъдрял си, та предвиждаш и далновиден си станал и гледаш да не се навеждаш.
kr1100 - майстор
[quote=n_a Завъди котки. Що насаждения ми унищожиха само с лежане
[/quote]

За тях имам капан. Ядат ми краставиците навън. Преди да взема капана ги слагах в шишета по 1,5-2 л с широко гърло и надупчени.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет фев 21, 2019 9:10 pmkr1100 написа:
[quote=n_a Завъди котки. Що насаждения ми унищожиха само с лежане
За тях имам капан. Ядат ми краставиците навън. Преди да взема капана ги слагах в шишета по 1,5-2 л с широко гърло и надупчени.
[/quote]
Кккапан за котки!!!?!!1
чет фев 21, 2019 9:10 pmkr1100 написа:
Кви са тия котки, да ядат краставици?!! Та те зимата и киселички ще ти търсят.
При мен кокошките (щастливи кокошки) ми плющяха най долните, ама аз за кокошките си сичко давам.
chapara - майстор
пет фев 22, 2019 8:17 amТрифон П.Трифонов написа:

При мен кокошките (щастливи кокошки) ми плющяха най долните, ама аз за кокошките си сичко давам.
Сипи им и по ракия :-D :lol:
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: