Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Petar_6666 - помощник
Здравейте, тази година засадих 700кв.м овошки и ми трябва моторна коса , спрял съм се на марката Ruris бюджета е малък 300-350лв . Ето и моделите : dac 310 (52cc ), dac 410 (57cc) , клоня към dac 310 . Моля за мнение ,чух че на тази марка машините са що-годе добри , приемам и други предложения в този ценови клас !
miroki - майстор
Моите също са около 700-800 м2. Кося 3 междуредия по 4 м. ширина и 60 м. дължина. Като и по края го обикалям.
За сега 3-4 години. Съм с тази:
https://rezachki.com/motorna-kosa-hrast ... zglobyaema

Това, че се събира в багажника беше главното, което ми трябваше.
Нямах представа, че ще реже и колчетата на фиданките с диска. Та мощна е. С 500 гр. бензин си окосявам мястото. С месина/ корда само един сезон косих, с нея дебелите вършини не стават, както и голям щир. Но пък се коси много по-ниско.
Petar_6666 - помощник
вт мар 29, 2022 3:49 pmmiroki написа:
Моите също са около 700-800 м2. Кося 3 междуредия по 4 м. ширина и 60 м. дължина. Като и по края го обикалям.
За сега 3-4 години. Съм с тази:
https://rezachki.com/motorna-kosa-hrast ... zglobyaema

Това, че се събира в багажника беше главното, което ми трябваше.
Нямах представа, че ще реже и колчетата на фиданките с диска. Та мощна е. С 500 гр. бензин си окосявам мястото. С месина/ корда само един сезон косих, с нея дебелите вършини не стават, както и голям щир. Но пък се коси много по-ниско.
Аз нямам проблем с размера на косата , единствено се чудя има ли смисъл да дам 320 лв за Ruris-а като двигателите също са китайци или да взема няква куча марка за 150 -170 лв .. В магазина ме уверяват че са продали на някакви от чистота 5 машини и били много доволни , става въпрос за модела dac 310 и 210 :?:
Soviet_Soldier - специалист
вт мар 29, 2022 6:13 pmPetar_6666 написа:

Аз нямам проблем с размера на косата , единствено се чудя има ли смисъл да дам 320 лв за Ruris-а като двигателите също са китайци или да взема няква куча марка за 150 -170 лв .. В магазина ме уверяват че са продали на някакви от чистота 5 машини и били много доволни , става въпрос за модела dac 310 и 210 :?:
С 43 кубиков Raider съм около 4 години и съм доволен. Единственият проблем, който имах е, че ми се разхлаби карбуратора, но го усетих и затегнах навреме. При китайските коси се случва често. Друг чест проблем е да се втвърдят и напукат маркучетата за гориво. Мой приятел с 52 куб. Daewoo го имаше тоя проблем, той коси много повече от мен, а ги купихме по едно и също време. Той също е доволен. Аз за моята дадох 149лв ,а той за неговата към 230лв. и двете са китайски с един тип двигатели, но пластмаските при Daewoo са по-готини, както и комплектацията по-богата. Daewoo-то му пристигна с много хубав самар, за разлика от моя Raider, но кордовата му глава се пръсна на второто косене, а при мен още е жива.

Та от китайските за читави се считат, Al-Ko, Raider, Daewoo, Einhell и Hecht. От марковите, в тоя бюджет влизат само STIHL FS-38 и McCulloch B33B, които са слабовати, но със 700 квадрата ще се справят, макар и по-мудно.
пон апр 11, 2022 9:56 pmSoviet_Soldier написа:
С 43 кубиков Raider съм около 4 години и съм доволен.
........................
Кога ти е рождения ден?
https://www.avto.bim.bg/Dobavka-za-benz ... 33511.html
Земи го изхвърли това масло, че уйде Райдера!
И е по добре да вземеш пример от пияндетата- в патронче, течността никога не старее.
Шегувам се- нищо му няма на маслото, на друго място е проблема, хаха.

Тая година и аз ще купувам.
Започвам да гледам от евтините хубавци, а след час съм на профи техниката.
На 45та минута гледах слабоватите табели, ама накрая реших снобарски да не се мъча мудно, Софче.
nikolson - майстор
Малко помощ: https://www.eurotools.bg/motorni-kosi-na-alpina
Както е модерно напоследък, 'секи сам си преценя.

Тема "Избор на моторна коса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: