Въпросът ми по скоро е за отворите в маркуча" дюзите" с каква дебелина -т.е.Ф да са ,че дапропускат необходимото количество вода.Обикновенни отвори или специални дюзи и какви ?Иначе всичко съм приготвил програматор,магнит вентили,маркучи...И на каква дълбочина се заравя маркуча?
anton_ss написа:Въпросът ми по скоро е за отворите в маркуча" дюзите" с каква дебелина -т.е.Ф да са ,че дапропускат необходимото количество вода.Обикновенни отвори или специални дюзи и какви ?Иначе всичко съм приготвил програматор,магнит вентили,маркучи...И на каква дълбочина се заравя маркуча?Kaкво заравяне ,ти виждал ли си капкова инсталация и наясно ли си какво искаш да правиш.Маркучите просто се полагат по земята максимално близо до корените на растенията.
Има си специализирани магазини където продават специален маркуч с капко образуватели с различно разтояние по между им и съответния капацитет на капката.В зависимост от това какво ще поливаш има маркучи с разтояние между капко образувателите най малко от 10см. 15-20-25-30.....см.Капко образувателите са си вградени в маркуча които е лазерно цепнат на необходимите места
Всеки капко образувател има капацитет , за добро и еднакво напояване маркучите на някои от тях не трябва да надвишават 30м.
Изчислява се пропускливоста на магистралния маркуч на който се монтират кранчетата или ония (пишки).После за цялото поле се изчислява дебита на съответния филтър с който да захраниш цялата инсталация.
Най добре се изясни какво точно ще поливаш със какво ще създадеш налягането на водата и колко метра са дълги редовете.
После ако имаш въпроси съм насреща ,с каквото мога ще ти помогна.