• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
сакъзче - специалист
Здравейте, много бих искала да си направя фигурна на животинка от зелени вииещи растения, или други храстовидни, но не ми ясно как се прави рамка<склеле , ако искате "арматура"> за да се оформят като фигура, и каквиточно трябва да са растенията.Тази която съм сложила за да ви стане по ясно е на бавнорастящо но ако я увеличите ще видите че има нещо като зелена форма от вътре.Ако незнаете как става, поне бихте ли ми казали как се казват тези форми...Благодаря Ви за вниманието.

Прикачен файл

111.jpg
111.jpg (118.13 KиБ) Видяна 11873 пъти
Profi Stroi - специалист
Подстригване му е майката
С подходящия инструмент и подбран храст ефекта е налице
сакъзче - специалист
Profi Stroi написа:
Извинете ми , че Ви го казвам но отговора Ви е неподготвен, но все пак съм Ви благодарна , че се отзовахте.
Profi Stroi - специалист
сакъзче написа:
Profi Stroi написа:
Извинете ми , че Ви го казвам но отговора Ви е неподготвен, но все пак съм Ви благодарна , че се отзовахте.
На базата на какво е неподготвен
Ако някой занимавал се обясни как и по какъв начин се съгласявам
сакъзче - специалист
Profi Stroi написа:
сакъзче написа:
Profi Stroi написа:
Моля прочетете бавно въпроса ми. Суважение:адриана
prascho - майстор
Много хубаво го срязахте мадам, щото не чете. Аз също забелязвам металната конструкция от желязо ф6, което е огънато и усукано така, че да оформи телосложението на заека. Може желязото да е едно, а може да са различни части, които са заварени и боядисани в зелено. По-скоро тук не се изискват някакви конструктивни познания, колкото въображение, електрожен под ръка и арматурни клещи. Навярно има фирми, които се занимават с изготвяне на подобни профили, но като повечето вносители в България на нестандартни изпълнения дерат кожи, било то на зайци, овче, вълци ...т.н.
Конструктивно най-лесно би се изпълнило като се подготвят пръстени с различен диаметър отговарящи на структурата на заека и след това с напрени пръчки от същото желязо се захванат на съответните разстояния.
Храстът израсва, увива се около металната конструкция и както каза профи се постригва редовно :)
Profi Stroi - специалист
сакъзче написа:
Profi Stroi написа:
сакъзче написа:
Моля прочетете бавно въпроса ми. Суважение:адриана
Напротов прочетох,но това което знам и съм чувал е че такова нещо се постига с подстригване и с време
Дали скелета ще е от метал или нещо друго това е друга тема
С уважение:Профи Строй - София
prascho - майстор
Съгласен съм, че по-големия майсторлък е в постригването /градинарските умения/ в сравнение с конструктивното изпълнение.
tedi1 - специалист
За подстригването сте абсолютно прави. То е от по голямо значение за оформяне на фигурата, отколкото конструкцията. Има техника на рязане "на външна" или "на вътрешна пъпка", което има значение за прибиране короната на храста навътре или навън или в желаната посока.
tedi1 - специалист
Ето нещо интересно за фигури върху чимшир.
http://search.stores.ebay.de/tropical-w ... 53QQsofpZ0
  • 1
  • 2

Тема "Как става това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: