Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Eli83 - напреднал
Тази година си купихме имот с перспектива да строим,но докато изкараме нужните документи се учихме да си садим разни неща,нищо не сме пръскали в двора нито овошките,нито домати нищо.Засадихме и зеле,вече го наядоха гъсеници цялото е на дупки,лазят го бръмбари изобщо-нападнато е,казаха ни че се ръсело(пръскало) с вода и морска сол всичко бягало-верно ли е някой пробвал ли е?!Не искаме да пръскаме с отрова че имаме малко дете пък и куче и да питам,ще има ли изобщо ефект? :?
emil_v r - майстор
Няма да има ефект , пробвай де ...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сол, каква да е. е само против плужеци (гол охлюв). Инак солта съсипва почвата. Кило сол убива фиданка. Да почерпиш тия дето ти дават акълите и щом си имаш градина, почвай да си купуваш книжки. Хартиени. Там си пише кое-как-кога.
Eli83 - напреднал
Аз купувам,знам с какво мога да напръскам,питах дали някой е пробвал,пък и тук мога да получа информация нали ,не само от книжките :?: Благодаря за съвета! :)
mitaka_vk - специалист
Ако напръскаш и с олио и оцет и салатата е готова :-D

ПП Сори не се стърпях :-D :-D :-D
emil_v r - майстор
Не го слушай , не купувай и книжки .

Те са комбина с агроаптеките :wink: , и щи препоръчат тройно повече и скъпи препарати .
Слушай само мен :evil:

Пръсни селето с Моспилан , или подобен инсектицид + 1 лъжица веро .
Веднага след това пий 1 бира за противоотрова , и мощен антидеокирибонуклеинов деоксидант. :wink:

С олио и оцет :-D :-D :-D тима преби бе човек ха хаха ааа
Eli83 - напреднал
хихихихи разсмях се наглас,с олио и оцет много скъпо ще ми дойде олито скъпо ,направо ще си питам в агроаптеката то човек като незнае :lol:
Neno Er - специалист
Eli83 написа:
хихихихи разсмях се наглас,с олио и оцет много скъпо ще ми дойде олито скъпо ,направо ще си питам в агроаптеката то човек като незнае :lol:
Може да минеш и по-тънко.
Заливаш със солена вода. 40гр. сол на литър вода. И чакаш зелето да втаса, да стане кисело. :-D
Това е рецепта за приготвяне на киселото зеле.
А за гадовете, питаш в селскостопанската аптека.
mitaka_vk - специалист
Ти гадовете ги остави на нас :lol: ще ги сложим като бонус към салатата :wink:
Eli83 - напреднал
Вие се майтапите стана весела тема,ама вчера какъв скакалец видях колкото един мой пръст и с цвят на зелето,като нищо ще мине към салатата,цялото е наядено,днес вече ще купим нещо за пръскане :? :lol:

Тема "Да напръскаме ли зелето със СОЛ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: