Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
LUSKO89 - напреднал
Здравейте,понеже имаме едно местенце доста голямо което се намира до искара.И така преди две години имаше насадени тополи и върби доста голями и стари освен че задържаха мястото ми и харесваха.Но след наводнението стана равно(и приличаше на сметище).Изчистихме го и така остана,но сега искам пак да го насадя с такива дървета,ако межете да ме посъветвате как се садят,какви пръчки да са итн.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За тополи не знам, че са и опасни, като тръгнат да падат. А по-лесно от садене на върба до вода няма. Просто набучкай пръчките.
докера - специалист
Определено те съветвам да не засаждаш тополи :wink: Ако не за друго , то поне заради "памука" , който разпръскват при цъфтеж , а той е пожароопасен и обостря разните там алергии :wink:
Щом ще изпълняват и задържаща почвата функция , най-добре поразпитай по разсадниците за видове с голяма и здрава коренова система , а и да са сравнително бързорастящи :wink:
silllveto - Майсторица
Алергиите се обострят от всякакви полени, не само от тополите.
Моята идея е да пробваш с липи. Не им знам кореновата система, но стават големи дървета. Когато цъфтят мирише страхотно, а ако мястото е чисто можеш да си береш за чай. Може да пробваш с орехи, кестени или някои иглолистни.
Върбите също много ми харесват и направо ти завиждам, че има къде да ги сложиш :razz:
firebrand - специалист
Има и мъжки клонове тополи които не пискат пухчета.
Пробвай с ясен ,бряс и върба.С върбата ще стане най-лесно есента или рано на пролет нарязваш резници и ги забиваш в земята.
reevil - специалист
Върбите са най-доброто дърво за укрепване на влажни и нестабилни терени.
Използвани оше в древността от ацтеките-правили са си изкуствени острови в мочурищата :)

Тема "Съвети за тополи и върби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: