• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
rockwall - майстор
Имате ли идея как да спася градината от котки.

При оформяне на бордюр ползвахме пясък, който явно е бил "замърсен от котки" и въпреки че е засипан с пръст,
хищниците го надушиха и обърнаха лехите на тоалетна, без никакъв шанс за цветя или каквото и да е, защото непрекъснато ровят и ....Изображение

Има ли някакво решение, различно от изтребване на всички котки в града - някаква химия, с която да се прикрие миризмата или нещо което да ги гони.

Изображение
ferrari4456 - специалист
Бях пробвалб с амоняк.Като помиришат бягат като луди. :wink:
Kumay - майстор
Подкрепям за амоняка! Така отучвахме навремето едно малко коте! Другото нещо, което мразят е да стъпват на алуминиево фолио :lol:
Чаро - Акълия
rockwall написа:
или нещо което да ги гони.
Имах подобен проблем- дрискаха в тревата. Намерих решение - гламаво и дребно куче. Разгонва ги и не припарват около тревата, а по двора са транзит с винетна система. :lol:
Обаче сега то сере навред, ама си е наше :-D
Търсих решение и на това, но поне тревата не става на дупки.
Кво ядат тия котки не зная, но от техните тафта тревата загива.
gogata1987 - специалист
Има разни ултразвукови уреди, подобни на тези срещу гризачи, които действат на котки и кучета. http://www.praktiker-online.bg/product/ ... 220-6.html Аз ползвам на същата марка, но само против гризачи, че имам куче. Доволен съм от машинката.
niki_nadj - специалист
И аз имам проблем с тях! Колата е под навес и те "гадините" спят по нея.Драскат лака , а когато е мокро - цялята на стъпки. Ужасссс.Ще прогвам с белина в една кутийка и ще пиша за резултата!
nikolson - майстор
Белината и амоняка "действат" по различен начин. Белината ги привлича да се "изхождат" на третираното място, а амоняка ги пропъжда.
Kumay - майстор
Новата информация е, че при ветеринарите се продава някакъв специален препарат, който само котките надушват и бягат.Най-добре се обърни към тях! :?
nikolson - майстор
rockwall написа:
Изображение

Изображение
Бре, в Пловдив и уличните котки са от сой. #-o
  • 1
  • 2

Тема "АНТИКОТКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: