Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Sk4 - специалист
имам няколко клончета...
нещо по специално има ли ?
evdoki - специалист
има и един хормон за вкореняване, ако си от София мини през Рамстор още в началото има градински център. потопяваш във вода стеблото и после в прахчето с хормони. доста неща съм вкоренил с това. въпреки че по аптеките и градинските центрове ми се смееха като питах за хормони....
oncho99 - помощник
Виждал съм как се поставят в в саксия с влажен пясък както като саксията и клончето се покрият с някакъв найлон да запази влагата предполагам - листата трябва да се отделят от клончето. И така се чака да се прокарат коренчета един познат беше завъдил доста лимончета по този начин ! :)

Иаче това с хормоните ми звучи по надеждно и ефикасноно но нямам представа какво представляват :)
ПОздрави!
evdoki - специалист
като имам време ще снимам кутийката. няма проблем с туите например.
Sk4 - специалист
нищо не стана, искам да си купя готови
бихте ли ми предложили някакъв сорт...
искам да е нещо по-така
Sk4 - специалист
в някои списания доста глупости изчетох тези дни...
т въпроса ми е може ли лимонче да пусне коренчета стоейки хей така във вода само ?
понеже това го твърдяха :?
crez - майстор
Аз знам, че лимон се вкоренява по следния начин: Избираш вертикално растящо клонче от голям лимон, пробиваш дъното на една голяма пластмасова чаша от кафе и я надяваш на клончето, така че да обхване поне една става. Запълваш чашата с торна смеска и поливаш редовно. След една година клончето е пуснало коренчета в чашката, режеш клончето и разсаждаш. Това е най сигурния начин. За вкореняване на резница в твоя случай, не съм чувал.
todor_velikov - специалист
казва се ВКОРЕНЯВАНЕ и рамстор отдавна го закриха :wink:
Sk4 - специалист
crez написа:
Аз знам, че лимон се вкоренява по следния начин: Избираш вертикално растящо клонче от голям лимон, пробиваш дъното на една голяма пластмасова чаша от кафе и я надяваш на клончето, така че да обхване поне една става. Запълваш чашата с торна смеска и поливаш редовно. След една година клончето е пуснало коренчета в чашката, режеш клончето и разсаждаш. Това е най сигурния начин. За вкореняване на резница в твоя случай, не съм чувал.
знам имам едно по този начин вкоренено... пусна коренчета за месец време/ сега е на около година и нещо

Тема "Как да го укореня/лимон/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: