• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
2v6 - майстор
Искам да преместя една роза в двора. Кога е подходящо да се направи това?
akashy - помощник
На пролет е най-добре.
Sk4 - специалист
по-добре я разсади... изрежи ненужните стръкчета (понамалия) и бодни келчките в земята ще се хванат без проблем... може и сега ако има при вас сняг затрупай я 30,40 дена и си готов студа у не пречи.
zliabili - специалист
Sk4 искаш да кажеш че сега ако хвана и сложа едно по дебело клонче(или парче и аз незнам как да го нарека)в градината ше се хване като навън е зима и преди това не е пуснало корени. :? :? :?
emil_v r - майстор
Не знам дали е правилно , но аз местя роза или малко дръвче така . Сега както е замръзнало подкопавам около розата и я изваждам заедно с корените и пръстта колкото една кофа . ако е дръвче повече и го влачим :-D двама . На новото място правя същата дупка ,и ако е топло ливвам кофа вода . дръвчето или розата такаи не разбира че е преместсно . Не спазвам посоките севр юг , понеже забравям в този труден момент.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
2v6 написа:
Чета писателите и ми идва нещо наум. Откъде ще я местиш? Щото има фатално значение, ако е в саксия в хола.
2v6 - майстор
n_a написа:
2v6 написа:
Чета писателите и ми идва нещо наум. Откъде ще я местиш? Щото има фатално значение, ако е в саксия в хола.
Става на въпрос за двора - на 2 метра. Миналата пролет не успях. Чак сега и дойде реда.
Май малко късно беше, че нещо се оклюма...
Трябва ли да се обработват клонките при това положение?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако я преместиш с по-голям чим от "нейната" пръст и ако прекъснеш минимален брой коренчета, ако запазиш ориентацията и (север-юг), тя изобщо няма да разбере, че я местиш.
За орязването на клонките - късно е доколкото касае цъфтежа. Просто тази година ще ти цъфне по-късно, нали след орязването тепърва ще пуска пъпки. От друга страна (зависи от сорта), стандартно, ако не е орязана, цъфтежът е един направо никакъв.
2v6 - майстор
n_a написа:
Ако я преместиш с по-голям чим от "нейната" пръст и ако прекъснеш минимален брой коренчета, ако запазиш ориентацията и (север-юг), тя изобщо няма да разбере, че я местиш.
За орязването на клонките - късно е доколкото касае цъфтежа. Просто тази година ще ти цъфне по-късно, нали след орязването тепърва ще пуска пъпки. От друга страна (зависи от сорта), стандартно, ако не е орязана, цъфтежът е един направо никакъв.
Сигурно съм прекъснал и завъртял, ама въпроса е сега дали трябва да се доорязва? Есента преди да я загърна с шума я орязах на около 40 см от земята, а иначе беше израсла над метър.
  • 1
  • 2

Тема "Как се пресажда роза?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: