Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iliana - специалист
къде мога да намеря декоративна оградка(дървен или друг материал), която да обкантва райграсната площ,, а тя е към 200кв. намерих една фирма, но ми казаха 18лв на линеен метър. мислех с керемидки да опитам, но нещо не ми хареса. приемам идеи
gandonov - специалист
На мен ми харесва ограждането с гранитни павета.
Виж "ограждането" от квадратни павета - http://www.gradinata.bg/show_image.php?id=1654

Обикновено са в сив или в червен цвят. Размерите са около 10/10/10см. Продават се на куб.м. или на бройка. Зависи от количеството.
Линеен метър излиза около 5-6лв.
goran2 - специалист
Вчера видях в едно магазинче в София пластмасови оградки 4бр.X0.80м.за 12лв.имаше ги в бяло и керамично кафяво.
firebrand - специалист
Купи си от някъде ламперия, режеш, заобляш отгоре ,ковеш на две летви през 10 см или нещо такова.
С павета става много добре в двора съм отделил пътеките от тревата по този начин ,но при условие ,че паветата ти паднат без пари щото простата сметка е 200 кв. или около 60 метра за ограждане по мои сметки х средно 9 павета на метър = 540 броя х 0,40 лв = 216 лв.
Друга възможност с жив плет от лигиструм или чемшир ,но ще трябва време за да се получи желания ефект.
yasoo - специалист
Не си казал колко висока да е оградката, какъв тип да бъде.... ;)

Ето ти една идея да си направиш сам такава. Купуваш си от най обикновенните летвички във всеки склад за дървен материал и си капитан на кораб. Връзката летвички струва 18-20лв., по 20 броя са и общата им дължина е 50м. Ако правиш оградка висока около 50см от една връзка ще стане около 10м ограда или по 2лв на метър ;) ако я правиш по ниска ще изкараш и бая повече та всичко може и да ти се върже под 100лв. Купуваш си някоя кутия лак, видийки и си готов :) Един ден работа е цялата философия, а ако сте двама единия да реже летвичките а другия да ги забива ехееее даже следобеда ще можете да цокате бирички :)

Ето как си оградих аз в двора градинките и то на бая места, че кучо всичко изпотъпка и изяде :D

Изображение

Изображение

Изображение
iliana - специалист
благодаря на всички за отговорите
намерих си материал за оградка и ще си я правя сама
tedi1 - специалист
Е, хайде тогава сподели и с нас. Нали затова е форума. Аз търся нещо с което да си оградя бордюрите с цветя покрай дувара и да отделя тази ивица с цветя от тревата. Значи търся нещо ниско, до около 10-15 см
iliana - специалист
в баумакс има едни дървени летвички за ограждане. наредени са една до друга -20см дълги и 5см широки, и ако се наковат по този начин който е на снимката, става идеална оградка. 2м плътно наредени дъски са 8лв, но като се наковат ще излезе 6м . само трябва да си намерите помощни летви. аз лично се отказах да слагам каквато и ограда, защото като наредих покрая соларни лампи, доби завършен вид ливадката, щойто ми липсваше преди
успех

Прикачен файл

1221333453.jpg
1221333453.jpg (13.49 KиБ) Видяна 4801 пъти

Тема "Ограждане на тревна площ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: