Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
pipbel - майстор
Голям зор имам с комарите. :x
Като че ли се развъждат в райграса.
Нали им е зеленичко и свежичко......

Дайте съвет какво може да ги мори ефикасно.
Става дума за препарат за пръскане, не за разни там лампи от Бриколажа/Практикер, тях ги знаем
Само да е селективен, да не стане зарар и райграса...
Последна промяна от pipbel на пет окт 02, 2009 10:14 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Недоизгоряла нафта. Става гаден черен пушек. Тежък е. Пада долу и чисто механично ги трепе. Слепва им крилцата.
Откак в русе "пръскат" с това и нямаме комари.
Те у тревата си се въдят.
pipbel - майстор
Недоизгоряла нафта. Става гаден черен пушек. Тежък е. Пада долу и чисто механично ги трепе. Слепва им крилцата.
Откак в русе "пръскат" с това и нямаме комари.
OK, съгласен съм, и аз съм виждал да пръскат.

Поразвий си малко мнението ако обичаш понеже нямам никаква идея как да го направя сам.
Откъде да я намеря тази неизгоряла нафта :? и най вече КАК да я накарам да дими/пуши върху 250 м2 райграс :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Тел, консервена кутия, парцал, нафта
Никога никога никога не си правил димка? Никаква идея нямаш как да си направиш димка?
Най-елементарната е парче откъм 30тях ъгъл на ученическия триъгълника, увито в станиол и запалено. Шегувам се бе, няма значение от кой край на пособието за чертане е парчето.
pipbel - майстор
Много thanks
Ще го пробвам това.

А освен да се умириша на нафта...други идеи за други препарати/инсектициди ?

Все пак с пръскачката ми се струва по лежерно :cool:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ми аз писах на човека, чакаме отговор. Лично аз не знам, щото си мразя тез химии :wink: . Ноо малко ме съмнява да ги има в малки развасофки.
hygro - майстор
Райграсът няма нищо общо. За размножаване на комарите са нужни открити водни площи, най-често със застояла вода, в която да се развива ларвата му. Достатъчни са и най-малките локви в хралупи, стари гуми и т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
София или Русе разбира повече от комари :-D
pipbel - майстор
http://pestcontrol-bg.com/products/

Чичко Гугъл ей те това ми даде.
Ма ква ли е файдата, препарати много....
Как да разбереш кой ще върши работа :?

n_a може и да излезе прав че по-добро от димните факли с нафта по-добро няма.
Другата година опитите ще покажат
Добрата новина е че сегашния ми райграс е временен, другата есен ще сея окончателния.
Така че поле за експерименти има :cool:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Сега да ви светна. Ларвите са си в локвите, комарите хвърчат.... но слизат в тревата за да се .... ммм ... тъй де, и тогава, надвечер, ги опушваме. Когато таковат или нощем, когато спят. В тревата. Този пушек наистина чисто механично им слепва крилцата и толкоз. Напълно хуманно. Без капчица кръв. Екологично, без отрови с бавен разпад. Те това е.

Тема "Много комари в райграса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: