• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stanimir62 - специалист
Здравейте,
миналата година сях ягоди - целогодишни, пролетта цъфнаха, вързаха, узряха и миналата седмица обрахме последните.
и понеже не съм се занимавал преди с ягоди а те и не искат да цъфтят повече та въпроса ми е

само веднъж годишно ли дават илви трябва да мине малко време и пак ще цъфнат и вържат?
моля ако някой има повече опит нека сподели
Стефан - майстор
След като обереш първата реколта, окоси листата, и полей обилно.
stanimir62 - специалист
съвсем без листа да ги оставя?!
или само по-едрите да отрежа?
Стефан - майстор
Всички листа и израстъци.
borko-67 - специалист
И какво ще стане,втора реколта ли?
Интересно ми е,че и аз имам ягоди на вилата.
stanimir62 - специалист
добре де, а израстъците ще се вкоренят ли ако ги отрежа, щото още не са вкоренени, ако ги отрежа и ги заровя с пръст и ги полея обилно ще се запазят ли?
Стефан - майстор
Явно никога не сте се занимавали със земеделие. Израстъците/или мустаците/, вече са се вкоренили на няколко места. От тях догодина, или наесен, ще си правите разсад. Тая година няма да дадат плод. Плод ще дадат основните растения.
stanimir62 - специалист
прав си че с ягоди никога ни сме се занимавали, но явно не ме разбра правилно
израстаците не са се вкоренили - поне не нашите!!! то ясно че плод не чакам от тях
мисалта ми беше дали ще се вкоренят ако ги отрежа и ги покрия с пръст и ги полея, а не дали ще дадат плод???
Deo-x - специалист
Би трябвало да са изкоренени израстъците,за да се хванат по-лесно и бързо при засаждане,без корени няма как да стане.Изчакай да си пуснат корените добре в земята и тогава действай.През август ако са пуснали,можеш да вадиш и засадиш.
borko-67 - специалист
Признавам си :roll: ,че не съм се занимавал досега.
Но вече може и да почна.
  • 1
  • 2

Тема "ягодите цъфнаха ....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: