Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stanimir62 - специалист
колко захар и вода се слага на 120 л. бидон? :?
emil_v r - майстор
Аз спец . , не ги обирам , и поне 100 кг си остават по земята .
Пия кайсиева :-D :-D

Иначе сипиии..., сипи им 10кг захар у една кофа вода .
единак - специалист
1:3, захар:вода. Като оставяш 20-на см от ръба на бидона, защото като започне да ферментира се надига. Нали знаеш, че ако може без захар - най-добре?
mitko414 - специалист
единак написа:
1:3, захар:вода. Като оставяш 20-на см от ръба на бидона, защото като започне да ферментира се надига.
Точно така. Иначе колко килограма да сложиш решаваш сам, ако спазваш 1:3 може и 20 кг захар да сложиш, ще изкараш повече ракия, но ще удря на водка :) . Само от джанки, без захар, излиза около 5 литра ракия от 100 кг плод.
Ако ти е за първи път да вариш ракия, внимавай да не "изтървеш" материала, т.е. като ферментира веднага го вариш. Времето на ферментацията зависи от околната температура и количеството захар, което си сложил.
Етоедин добър форум по тези въпроси.
stanimir62 - специалист
Благодаря на всички селяни.Аз смятам да набера окло тон но незнам колко захар щее нужно :?
hygro - майстор
Щом ще приготвяш цял тон, нека не ти се свидят 10-20лв. за един захаромер. Докарай пращината на 20% захарност след като си размачкал плода. Ако не знаеш началната захарност на джанките, можеш да оплескаш работата.

Като мачкаш, гледай да не се чупят костилките. На 2-3 ден, като се отдели месото, махни костилките. Сложи прясна мая.
sanders - специалист
Можеше още по-брутално да си именуваш темата хахааха
emil_v r - майстор
Е- няма му нищо на заглавието , въпросът е че един селянин не може да зададе толкова елементарен въпрос.
Сега ще го проверим.

Станимир 62 , я отговори на какво място снася пуйката яйцата си ?

А- в гората
Б- в полога при кокошките
В - в гнездо от оборски тор
Г - в стар компютър
stanimir62 - специалист
mitko414 написа:
единак написа:
1:3, захар:вода. Като оставяш 20-на см от ръба на бидона, защото като започне да ферментира се надига.
Точно така. Иначе колко килограма да сложиш решаваш сам, ако спазваш 1:3 може и 20 кг захар да сложиш, ще изкараш повече ракия, но ще удря на водка :) . Само от джанки, без захар, излиза около 5 литра ракия от 100 кг плод.
Ако ти е за първи път да вариш ракия, внимавай да не "изтървеш" материала, т.е. като ферментира веднага го вариш. Времето на ферментацията зависи от околната температура и количеството захар, което си сложил.
Етоедин добър форум по тези въпроси.
Благодаря за саита които ми посочи. :?

Тема "Обрахте ли джанките СЕЛЯНИ????" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: