Пия кайсиева


Иначе сипиии..., сипи им 10кг захар у една кофа вода .
единак написа:1:3, захар:вода. Като оставяш 20-на см от ръба на бидона, защото като започне да ферментира се надига.Точно така. Иначе колко килограма да сложиш решаваш сам, ако спазваш 1:3 може и 20 кг захар да сложиш, ще изкараш повече ракия, но ще удря на водка
mitko414 написа:Благодаря за саита които ми посочи.единак написа:1:3, захар:вода. Като оставяш 20-на см от ръба на бидона, защото като започне да ферментира се надига.Точно така. Иначе колко килограма да сложиш решаваш сам, ако спазваш 1:3 може и 20 кг захар да сложиш, ще изкараш повече ракия, но ще удря на водка. Само от джанки, без захар, излиза около 5 литра ракия от 100 кг плод.
Ако ти е за първи път да вариш ракия, внимавай да не "изтървеш" материала, т.е. като ферментира веднага го вариш. Времето на ферментацията зависи от околната температура и количеството захар, което си сложил.
Етоедин добър форум по тези въпроси.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: