Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stoycho.dadao - специалист
преди около 2 месеца посях 200 кв.м.трева.фирмата е "флориан-спорт.излезе след около седмица но беше доста рядка и имаше много паразитна трева.пръсках с препарат срещу широколистни плевели и ги убих но останаха и много треви/едни такива с малко широки листа и растат настрани/направих 6-7 коситби и малко се пооправи.преди 15 дни посях около 10 квадрата пак от същата смеска но не излезе една тревичка.може ли мравките да изнесат всички семена.сега ми предстои да сея 100 квадрата.имам 4 кг.от същата смеска но ме е страх да не би и там да не излезе нищо и си мисля да взема други семена.посъветвайте ме за семена в плодив/моля не ме пращайте в бриколаж/
давайте съвети че тази искам да стане перфектна.
muncho - специалист
Като наръсиш семената ,трябва с търмък да разрошиш пръстта за да ги покриеш и по този начин възпрепятсваш мравите които изнасят семената.Другата причина поради която има вероятност да не ти е поникнала тревата е неподходящо време на засаждане.Обикновенно на опаковките пише кога е най-добре да се сее.Най-често това е април -май и края на септември.Поне на такива треви съм попадал в магазините из Пловдив/без Бриколаж/.Аз също преди 10 дни засях нов райграс /някакъв словенски/ ,усилено го поливам ,започна да изкарва но е много вял.Нямам свободно време през горе споменатите месеци за сеитба и затова реших да рискувам ... , но далаверата май е да не остава суха местото в тея горещини,яко поливане- тип мъгла :)

Тема "проблем с тревата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: