• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dekata - напреднал
Здравейте.На двора в къщи съм оставил две тревни "площадки" за игра на децата.Не са големи.Расте смесена,дива трева.Дайте съвет каква косачка да си взема да ги кося.Мисля си за тези с кордата,тримери май им казваха,защото местото не е голямо и е много неравно.Ще е добре да ми препоръчате и читав модел.Благодаря предварително. :)
STrifonov - напреднал
Колко е площа за косене?
dekata - напреднал
Две местенца по около 10кв.м.
dekata - напреднал
Много добър отговор от професионалист =D>
bobyl - специалист
dekata написа:
...Дайте съвет каква косачка да си взема ...
dekata написа:
Две местенца по около 10кв.м.
За тази площ ти трябва обикновен хоби вариант като ТОЗИ ТУК
Градинар - специалист
Тримерите се ползват за обиране на ръбове покрай огради, както и за големи площи, където не се гони ниво. Те са просто да се окоси. Ако искаме хубаво, равно тревно ликимче....
За 10-20 кв, по-добре де се ползва малка ел. косачка. Хем децата ще си играят да бутат, когато е изключена, хем ще се коси равномерно навсякъде.

Изображение

Успех!
dekata - напреднал
Та за това питах :wink: Не знаех дали ще върши работа за цяла площ.Мислех,че с тях само се подрязва тревата покрай препятствия.Вече си харесах един модел,с чупеща се на 90гр. глава.С две корди,300W.Малко ме притеснява само дали мощността ще е достатъчна :?

Градинар,притеснява ме факта,че мястото е на бабуни.Не знам косачката как ще се движи и коси :?
bobyl - специалист
dekata написа:
...300W.Малко ме притеснява само дали мощността ще е достатъчна :?
За тая площ е О.К. , но ако искаш вътрешно спокойствие - има по голями - 700W-800W за по 50-60лв. до 100лв
Градинар - специалист
dekata написа:
Градинар,притеснява ме факта,че мястото е на бабуни.Не знам косачката как ще се движи и коси
20 кв.м ще ги заравните за няма и 2 часа. Ако има бабуни, през които не може да мине косачка, то и за игра на децата няма да е много комфортно.
А дивата трева няма къде да избяга.
  • 1
  • 2

Тема "косачка са трева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: