Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Армагедон - специалист
Овощните дървета Райска ябълка и Нар едно и също ли са ?????
Нарът вире е ли по нашите ширини ????
тенкю на отзовалите се !!
tonkata - специалист
Не са едно и също. Райската ябълка малко прилича на ябълка, зрее много късно есента, става жълтеникаво оранжева и се яде цялата.Виждал съм по черноморието и към Сандански и Петрич. Нарът става червен, кората е дебела, горчива и не се яде. Вътре има много зрънца като касис но рубинено червени много сочни и вкусни. (Текнаха ми лигите утре ще си купя) В БГ съм виждал само на закрито.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да допълня само за да няма разочаровани - райската ябълка е много полезна и вкусна, но се яде след омекване, като мушмулата. Иначе е много стипчива и не е приятна.
EDI - майстор
Различни неща са, и двете виреят в България.В двора на баба ми имаме райска ябълка - дървото е на 40 и нагоре години.Това е най-разкошното нещо през зимата.Ябълките се берат късно есен, след което се нареждат на тавана или мазето и си омекват сами.Яде се с лъжица, като остава само ципата.Това чудо има прекрасен вкус и е пълно с витамини.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Имахме нар, в Русе, срещу вятъра. Умря от хлора.
mim - специалист
и в Сливен виреят на вятъра и двете, но там сняг има малко
но на по-топло към Турция се чувстват по-добре, там пих фреш от нар, страхотно е, портокалите ряпа да ядат :-D
svetoslavoff - специалист
Нарчето ни роди тази година за първи път, а е поне на 5г. През пролетта беше отрупано с цвят, който се задържа доста и е много красив. Имаме и райска ябълка, но още ни е мъничка - втора година. Дворът е във Варненско.
tonkata - специалист
n_a написа:
Имахме нар, в Русе, срещу вятъра. Умря от хлора.
Хихихи, имали сте мушмула. 25 години съм живял в Русе и нар не съм виждал. Тук-там някоя смокиня само.

Тема "Райска ябълка и Нар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: