• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
emil_v r - майстор
Показвам мои опити , и събираме опит за подобни инструменти .
Последна промяна от emil_v r на съб фев 20, 2010 9:58 am, променено общо 3 пъти.
emil_v r - майстор
http://www.rosshina.com.ru/product/?fokin.htm

Мерси за отговорът , те , руснаците го правят едностранно захванато , за да се ползва и като тесна мотичка на моменти.

Ето го и прочутият плоскорез на Фотин , откачат май на моменти , не знам ... http://kedrovka.com/arhiv/arhiv2.htm
Утре ще пробвам , ако не е кално ...
По принцип поне аз ора с трактор есента , и ръчните кул. искам да ги ползвам вместо хербицид ,с/у плевели , и за загърляне .

Тоо не може ПРЕЗ ДЕНЯ ВОЛ, ПРЕЗ НОЩА БИК :evil: :wink: :-D
stra6ko - помощник
Имам пръскачка на ток,много ми е удобна.Балон от боилер с отвор на винт за пълнене на разтвора и за маркуча на разпръсквача.Компресорче от хладилник вкарва въздух в балона 2 атмосвери чрез реле изключвател.(балона се пълни до половината за да изхарчи зялата течност)Това всичко е захванато на метално скеле с колело като ръчна количка.И така мога на ръка да го транспортирам на 300-500 метра без проблем. Балон-40 л. маркуч по-зрав 10,15 м. и захранваш кабел 10,15 м. НЕ НОСИШ НА ГРЪБ,НЕ ПОМПАЩ ПЕРФЕКТНО ПОНЕ ЗА МЕН.
emil_v r - майстор
Затози к
колелотода е по- голямо , сипед , иначе като констр. семпло и разглобяемо . аконетка .
Идеята не е лоша , щом се прави фабрично...
Последна промяна от emil_v r на пет юли 31, 2009 6:46 pm, променено общо 2 пъти.
rulom - модератор
Емо, това с колелото не е ли браздир, не че съм голям земеделец...ама корена ми е селски :-D Та теглиш го( или буташ) за да разровиш вече изораното, за да засадиш нещо.
Баща ми има една конструкция на село и доскоро си я теглеше, ама остаря и си взе мотофреза, та конструкцията е от 5 малки мотички, или както им се вика там, като две са отпред и 3 отзад, разположени са така че обхващат около 60 см. и се ползва за тесане на плевелите.В зависимост от желана дълбочина отпред има водещо колело и се регулира дълбочината, също така при желание за по-голяма дълбочина и достатъчно мощност в ръцете :-D може да се постави и тежест :-D
Ако ходя на село скоро ще го щракна да видиш за какво става въпрос :wink:
emil_v r - майстор
Те сега са ново поколение , със сменяеми работни части , и се използва за всички операций , без орането с трактор....
Освен снимката ( благодарности ) питай го иза коментари , и опит някакъв.
Имай в предвид , че чак след 43 та ти година , ще ти се доработи у градината :-D и на теб , и на еуриуан :evil:
единак - специалист
"Имай в предвид , че чак след 43 та ти година , ще ти се доработи у градината Very Happy и на теб , и на еуриуан"

Ц. Не си прав, Емо.
Ама аз и без това си знам, че не съм евриуан ))) Джъст уан ъв мени.
emil_v r - майстор
Айм уууйл би бак :evil: :wink: !/.

Прикачен файл

Фото085.jpg
Фото085.jpg (129.64 KиБ) Видяна 9325 пъти
emil_v r - майстор
Стефан написа:
emil_v r написа:
Предлагам отделна тема .
Тя е за всички мързеливи ,които мразят мотиката . :evil:

Нека всеки който може да дава линкове ,снимки + опит .
Това на третата снимка съм го правил. Тесачка. Само, че беше двустранно захванат ножа/изработен от лист за механично ножовка/. Много ефективно, малко трудно се дърпа, ...... Но на рахкава пръст е чудесно.
Намерих в гаража откраднато навремето парче мех. ножовка.

Как да го захвана за дръжката , така че да мога да му променям и ъгълът на атака ?
Стефан - майстор
===
Последна промяна от Стефан на пет юли 03, 2009 8:22 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема ".." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: