Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
bluelemon - специалист
Ами значи искам да отглеждам някакво цвете във банята. Проблема е че няма естествена светлина. Дали има някакво цвете или кактус или квото там което може да живее на луминисцентно осветление. Не постоянно светнати лампи ами може би по няколко часа на ден и сигурно и влажността ще е по висока. Сигурно няма такова ама аз да питам :?
velsi - Почетен майстор
Не съм специалист, но си мисля, че някакъв вид папрат е твоето цвете за банята.
adonis - специалист
Всички бръшлянови стават за тъмно и някои от тъмнозелените "мечове"...но ако беше със прозорец банята най-добре е папрат (тя обича влагата)
bluelemon - специалист
Ей виж за папрат съм много навит, само дано да става. Ще питам в някой цветарски магазин.
Emerald - модератор
Няма растение, което да издържи без светлина. "Тъмнолюбиво" не означава съвсем на тъмно. Може да пробваш с тъмнолюбиви, които периодически да изнасяш на светло и да заместваш с други. :? Аз правих такъв експеримен, който в крайна сметка завърши фатално за растението, но няколко години издържа. :-D
akashy - помощник
Като човек запознат с материята мога да ти кажа ,че такава порода "тъмнолюбив" няма,никое растение не обича тъмнината има сенкоиздръжлива растителност,в твоя случаи обача тя трябва и да е влаголюбива така ,че мога да ти препоръчам:

1.adiantum
2.cyperus
3.dieffenbachia
4.nephrolepis
5.aspidistra

Тема "Тъмнолюбиво цвете :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: