Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
bou81 - специалист
Тази година реших сам да си правя разсада за оранжерията, но имам някой неща които не са ми ясни, на колко дена трябва да е разсада на краставиците и доматите когато се засяват в парника. когато взех семената ми казаха 70 дни, но някъде в интернет четох че за краставиците е 25-30 дена.
bou81 - специалист
айдебе съфорумци няма ли земеделци
ebahti - майстор
за краставици не се прай разсад бе......напролет бодеш семките у земята,кръстиш се и чакаш :-D
bou81 - специалист
трябва ми разсад за парник а не за отвън
ebahti - майстор
bou81 написа:
трябва ми разсад за парник а не за отвън
има ли разлика???бодеш семките у парника,аз така ще правя началото на март, а за домата ш се консултирам с комшииката(мн. е добра) и ще ти кажа :lol:
atanasov2004 - специалист
Здравей колега! Интересна тема. Ами семената за краставици за оран-
жерия зависи : сорт,регион,отопляема ли е оратжерията и т.н....
Не пиеш също-какъв земеделец си-професионален :-D полупрофесионален :? съботно-неделен :-D .Аз съм съботно-неделен.
Произвеждам си разсад за неотопляема оранжерия и тунели за лично
ползване. В Южна България сеем домата в оранжерия -15-25 март,
краставици - 1-10.април,от собствен расад. Домата е на 50-60 дни,
краставици на 30-40 дни след сеидба на семе.
Аз си отглеждам расада за краставици и тиквички в кофички от кисело
мляко в касетки или кашони поставени до прозореца в южни топли
стаи, домата сея първо във пластмасови легени,като "кръстосат" пики-
рам в чашки от 200 мл. Успех!
Johny - майстор
Засаждаш в кофички, саксийки или сандъче. Когато се появят 2-3 истински листа можеш да пресадиш за постоянно. Сроковете виж и се съобрази с това, какво е времето и до колко в парника ще можеш да поддържаш необходимата температура. Ако е топъл, можеш още сега да разсаждаш. Аз съм най-доволен от сорта "Гергана".
http://agrosaveti.com/agro/zelenchuci/7 ... jerii.html

Прикачен файл

i002708.jpg
i002708.jpg (48.64 KиБ) Видяна 12685 пъти
atanasov2004 - специалист
Сорта който ти пише колегата "Гергана"1 не става без пчелички :) ,по
добре се ориентирай към някой хибриден сорт! Успех!
Johny - майстор
Нямам представа как действа, но аз миналата година, докато тръгнаха пчелите, се справих с препарат за опрашване /има го по аго-аптеките ~4лв./. http://forum.selo.bg/viewtopic.php?f=4&t=1502
Atanasov VD - ти ме подсети бе братле. Миналата пролет също едва си набавях препарат за опрашване. Още в понеделник ще си купя да имам. Между другото аз не ползвам унимил, а хапчетата дето се разтварят в 2 литра вода. От опит знам че са по-надеждни и завразът е по-добър. Само дето е играчка да ги пръскаш с помпичката едно по едно, но като знам кви пари ще извадя после изобщо не ми пука за хамалогията.
А към авторката на темата искам да кажа, че в момента полиетилена е поефтинял и за твоята оранжерия мисля,че към 100 лева ще ти стигнат. Говоря за найлон с добавка проитив ултра виолетовите лъчи, и дебелина 18 микрона с 3 години гаранция.
bou81 - специалист
аз миналата година си купих разсад краставици Сандра и те не се нуждаят от опрашване

Тема "разсад на краставици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: