Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
il_ft_emo - специалист
някой чувал ли е за кактус асорти защото чичо гугал не е? :? мъжат ми го купил от практикер др за него нищо не знам и търся инфо :)

Прикачен файл

CIMG3905.JPG
CIMG3905.JPG (228.94 KиБ) Видяна 2475 пъти

Прикачен файл

CIMG3906.JPG
CIMG3906.JPG (231.74 KиБ) Видяна 2475 пъти

Прикачен файл

CIMG3907.JPG
CIMG3907.JPG (232 KиБ) Видяна 2475 пъти
iveliks - специалист
Със сигурност това е наименование на групата асортимент в магазина и не е това името Нека си спомни дали на стилажа е имало и други видове кактуси и ще се окаже че съм прав.А относно кактусите не съм им фен и немога да бъда точен с вида му .Успех.
lubomirlz - специалист
Влизаш в ей тоя форум http://aquariumbg.com/forum/ и молиш за помощ ей тоя младеж botan сигурен съм че ще ти каже дори и родословното дърво на това кактусче. И да почерпиш една виртуална бира :)
ArturDent - Почти Безобиден
Този кактус (не му знам точно името), е изключително красив. Навремето му виках "кукичките". Не понася много вода, но не понася и дълго време да е без вода :)
Присади го в малко по-голяма саксия, като сложиш един ред камъчета на дъното, или счупена керемида. След това ред пясък и след това ред пръст която не задържа много вода - т.е. да не глинеста. Можеш да си направиш такава пръст със строшени миди и почва от градината.
Никога не трябва да има вода чинийката под саксията.
Поливане: само когато почвата е напълно изсъхнала - и отгоре и отдолу (надигни саксията).
Гледай като го присаждаш стъблото (тялото) да не се докосва до почвата, иначе започва гниене.
Общо взето важат всички правила при кактусите - малко вода. Дори и да поувехне, като го полееш след седмица ще "напръщи" от водата...

Ако имаш още въпроси пиши, ще ти отговоря....
il_ft_emo - специалист
lubomirlz написа:
Влизаш в ей тоя форум http://aquariumbg.com/forum/ и молиш за помощ ей тоя младеж botan сигурен съм че ще ти каже дори и родословното дърво на това кактусче. И да почерпиш една виртуална бира :)
:partyman: :drinkers: наздраве! ArturDent благодаря за инфото в необходимост е :-D

Тема "въпрос?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: