Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
boltik - специалист
Илияне ако знаеш нещо за този вид гъби да споделиш.Така да се каже от изворът.

http://www.truffles.bg/%D0%93%D0%B0%D0% ... D1%8F.html
cakev79 - специалист
не са ли трюфели,не че съм ги виждал
peter_m - специалист
В МЕТРО ги продават по около 1400 лв/кг. Сложели са десетина броя малки колкото топче за тенис на маса заключени в стъклена кутия :lol:
boltik - специалист
Петьо,благодаря за включването.Това са може би от онези гъби,които вади оня италианец с кучетата си в североизтична България.Погледни в сайта,който съм качил.Там има клипчета,как се добиват.И още някъде четох,че се спорело дали това изобщо е гъба.Там пше,че обичала мокър и влажен климът,а като гледам,как бързо се сменя климътът в БГ.едва ли този бизнес ще е дългосрочен.Спецовете казват,че било нужно четири години да се развие коренът на гъбата,докато започне да дава плод.А както всички знаят бългъринът въобще не обича да чака.Не-случайно този италианец се е заселил по тези места.Предполагам,че е проучил много-внимателно нещата.
Последна промяна от boltik на ср дек 15, 2010 9:02 pm, променено общо 1 път.
ArturDent - Почти Безобиден
По принцип, класиката е да се вадят с прасета ;) , а не с кучета. Имат по-силно обоняние.
boltik - специалист
В клипчето се казва следното:Прасетата имали много почивни дни,докато кучето работело безотказно.
Илиян Илиев™ - майстор
Ако въпроса е към мен съжалявам. Не знам нищо по-различно от гореспоменатото. Мога само да допълня, че кучетата са предпочитани, защото прасетата отхапват пръсти.

Не съм го опитвал никога, май заради цената. А иначе тук е пълно със сладкиши и сладоледи с въпросния аромат, но и тях не съм ги пробвал и те така.
Johny - майстор
През миналите години в Метро имаше по 10 000лв/кг, но сега ги е налегнала кризата и май най-скъпите бяха около 5 000. Ако не се лъжа, черните са по-скъпи. Ще си ручаме печурка за 5-6 лева килото. :-D

Тема "Илияне какво знаеш...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: