искам една градинка да я направя с райграс . Купих англиски райграс от Кауфланд каква е технологията на подготовка и засяване колко да го поливам и след колко време трябва да изникне.И вобще всякакви съвети на тази тема.
pavkatay написа:без труд няма да стане. това с огъня го забрави-той унищожава горния почвен слой. а ако искаш хубав райграс си трябва изораване, наторяване с оборски тор, засяване и мнооого поливане, после-редовно косене- 2-3 пъти седмично, валиране поне два пъти годишно, аериране, унищожаване на плевели , наторяване и така нататък. казвам това , защото съм го правил. дори веднъж засях райграс-оказа се евтин и калпав и след две години пак прекопах мястото засях качествена смеска и се получи. всяка пролет иска презасаждане на измръзнали места. другия вариант , който изисква малко по-малко грижи е ливада- тази я почистваш, поливаш , косиш редовно( можеш да ръсиш с амидна сол ако искаш само тревисти растения без широколистни) или си изораваш (прекопаваш )двора и си пренасяш готови тревни чимове от някоя ливада ( става и за райграса, но е скъпо)-валираш ,поливаш и т.н. И МНОГО ЧЕТЕНЕ ИСКА. не е проста работа- аз съм потрошил доволно много пари за опити и знам какво говоря. при добро желание и късмет ето го резултататова съм го писал тук
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=,
а за четенето-чел съм в интернет (чичко гугъл