Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
mesecinka - помощник
Здравейте! Имам от тези домашни любимци в дворчето си. Когато взехме имота нямаше. но... той беше като блато, защото съседа ни си източваше кладенеца в нашия двор. Щом спря и двора доби нормален вид, те се появиха. Интересува бе битката с тях с помощта на цветето рицин. От къде мога да се сдобия с него? Да си закупя семена? Доста далече съм от морските градини :-D
pavkatay - майстор
рицин расте навсякъде по дворове и улици. наричат го още кърлеж заради формата на семената-приличат на наял се кърлеж, но няма да ти изгони къртиците . при мен двата биологични вида си съжителстват чудесно :lol:
mesecinka - помощник
решила съм да опитам. пък изглежда и красиво цвете... Но не мога да намеря семена. Не съм виждала край мен цветя... Ако сте виждали някъде в София и ми кажете, ще съм Ви благодарна.
mrm_1 - напреднал
Сигурно е малко късно за моето предложение , но се продава специална мрежа която се сага под торфения слой и така къртиците не могат да излезнат на повърхноста със свойте кратерчета :).
Мн е ефикасна но по принцип тя се монтира когато се оформя и се насипва двора !
wpw - специалист
Само два поста под теб, а има и за къртици и слепи кучета. http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=14746Успех в борбата. :wink:
П.С. Моя комшия е ловец и.... :-D

Тема "За къртиците и борбата с тях - тема вечна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: