Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
единак - специалист
Моля, дайте съвети за цветя, които да цъфтят поетапно от ранна пролет до късна есен. Целта е да ги засадим така, че винаги да има нещо цъфтящо из двора, в идеалния случай по няколко вида, със застъпване. Идеята ми е да са заседни на едно място по няколко вида, така че когато едните да окапят другите на са разцъфтяли. Колкото повече видове толкова по-добре. Предпочитаме да са ниски/примерно не по-високи от лалетата или поне около/. Района е около Бургас, почвата е глинеста.
В гугъл търсих, както и в различни сайтове за озеленяване, но там има много неща, които не са казани. А и трябва да се се специализирам в ботанииката.
Много разчитах, че нежната половина ще се заеме поне с това, ама ... пак аз.
ArturDent - Почти Безобиден
Ед, ето един съвет от жената.
И двата "модела" цъфтят цяла година, като невена - чак докато падне снега. И не са капризни.
Понеже знам къде си не си купувай семена и грудки от там. Те най-вероятно са холандски и няма да виреят добре тук. Не че ако ги упиш от тук има гаранция, но ...
Има един съфорумец Martin P. или както беше, със семеен бизнес с живи цветя, надявай той да пише ;)

Невен (жълто и оранжево)
Изображение

Тагетис (почти само оранжево)
Изображение
единак - специалист
Супер! И двете съм ги виждал, идеални са. Давайте други...
tedi1 - специалист
Друго предложение - циния -жълто, оранжево, червено, розово и т.н. Много красива и с много цвят до късна есен, латинки, калдъръмче. На последните две само трябва да нахвърляш семената в градината, не е необходим разсад. Космос - малко по високо е , но пък е много красиво и ухае страхотно, също само нахвърляш семената в градината и цяло лято имаш цвят. Лаватера - прилича на хибискус - розова, бяла, не иска и много поливане и директно се сее в градината.
Johny - майстор
В тази http://www.botanika.bg/products.php?pid=47 кутия има и едно пликче с цветенца и това, което пише за тях е вярно - цъфтят от юни до октомври. Късно се сетих да събирам семена, но се надявам и тази година да я възстановя.

Тема "Цъфтене на етапи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: