• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
velinsl - специалист
Искам да питам как може да стане това. Защото тревата ми е е равна. Земната масапод нея обаче си има неравности от по 4,5,6 а може и до 10см. Някой има ли идея как да се справя с проблема?
tedi1 - специалист
Ами ние се справяхме преди да насадим тревата. Първо с нещо като мастар се мина цялото място и се изравни терена, като на някой места ползвахме и нивелир. Така изравнихме пръстта като площадка за циментиране, после с един тежък валяк и стана абсолютно гладко, чак след това нахвърляхме семената, с греблото ги прибрахме под пръстта и пак с валяка отгоре. Така че сега вече не знам как може да се изравни тревата.
Naskata - специалист
С подсипване. Прави се постепенно със смес от речен пясък и хумус. Тревата сама се надига и си намира новото ниво-направи го на няколко пъти като подсипваш с не повече от 1,5-2 см през няколко седмици. След всяко подсипване валирай с тежък валяк. Успех!
velinsl - специалист
А идея от какво да си направя стар валяк?
То е ясно че такова животно няма. Въпреки, че гугъл друга казва и то за Сливен(от където съм).
Върти ми се нещо от стар боилер малък или пожарогасител, ама... някакви нормални идеи?
pavkatay - майстор
velinsl написа:
А идея от какво да си направя стар валяк?....
купуваш си нов и го чакаш да остарее.
velinsl - специалист
е това е най-добрия вариант, но нов нещо не намирам, иначе не ми е проблем.
pavkatay - майстор
това отгоре е шега разбира се. а ако питаш за нов валяк съм виждал само в бриколаж да продават-ама не съм и търсил де.а шегата е по повод на това ,че вмненията се говори само за тежък, а не стар валяк. аз ползвам за валиране бидон 150л. с вода, но мястото ми е малко и не му робувам . иначе по тенис кортовете се ползват метални цилиндри с пясък- може да се приспособи нещо като 'направи сам' :)
velinsl - специалист
Това е добра идея, малко съдче, пълно с пясък, че нещо бидоните са ми кът.
pavkatay - майстор
ами водосъдържател от бойле върши работа, но трябва да направиш вилка и лагеруване. пълниш с пясък и доливаш с вода ако искаш да качиш малко килограмите.
stanimir nedev - напреднал
моя е от сар бойлер вътрешното слагаш пясък колкото искаш да е тажък
  • 1
  • 2

Тема "ПОдравняване на трева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: