• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gkaraivanov - специалист
Кажете ми какво да сея?Мястото е около 600м2 сега в момента е само изравнено.Иска ми се да е райграс но знам че иска поне през вечер поливане мога да си позволя един път в седмицата на село е и само през събота и неделя съм свободен!Райграса ми казаха че иска вода и ще изсъхне,за косенето ОК но поливката :? Друг ми каза сей детелина а аз незнам какво да правя!Мисля си сига да го наторя с оборски тор и при аранта от торта все ще попаднат някакви семена и да хвърла семе от детелина незнам!Дайте акъл! :cool:
Johny - майстор
Погледни тук: http://magazin.e-fermer.com/index.php?cPath=23
Има всякакви видове треви . Порови се из нета. Моят грас го поливах по-често докато поникне и след това доста рядко. Има и такъв дето расте по-бавно, но това го разбрах, след като бях засял. Другият път :lol: :lol: :lol: .
gkaraivanov - специалист
Ще разгледам!Дано да успея да взема правилно решение!
Jason - специалист
Райграс или детелина ... все тая. Все иска грижи.
На мен ми е в двора и е друго, защото всеки ден мога да го преглеждам пък и всеки ден му се радвам, но на село е друга работа.
Аз бих направил следното.
Ще посея различни видове овошки а под тях тревица.
Овошките не се нуждаят от всекидневна грижа, дават плод и не на последно място сянка за тревицата, която ще има по-малко нужда от поливки.
Разбира се можеш да посееш и дъб, бук, клен, албиция, форзиция ... въобще избора е твой и това е важното.
Не се страхувай от грешки а от тяхното повтаряне!!! :idea: :? :)
gkaraivanov - специалист
Мисля че започвам да се ориентирам,поразрових се в нета и открих този сайт :http://www.botanika.bg/products.php?pid=49
Johni същият вид е който ти ми препоръча с малко повечко обяснения за вида.Ако някой е сял моля нека сподели нещо повече!И как трявва да се извърши обработката на почвата преди сеитба и по време на сеитба :?:
Благодаря!http://www.botanika.bg/products.php?pid=49
goran2 - специалист
Хората пак говорят за детелина.Аз лично насях детелина,идеята е рядко да я поливам.Доколкото съм чел с времето тревата превзема детелината само,че не е райграс а дива трева.Резултата е хубава дива поляна без нужда от особено големи грижи.Времето ще покаже дали съм бил прав.Дръж ни в течение каквото и решение да вземеш.Качвай и снимки за да видим резултата.
ArturDent - Почти Безобиден
Вижте не съм спец, но за детелината е важно едно нещо: Тя е еднинственото растение, което усвоява азота от въздуха. Което я превръща в растение което се самонаторява. Освен това тя вкарва и азот в почвата, като с това наторява съседните растения.
Даже в голяма част от тревните смески има и детелина, точно тази цел.

goran2, доколкото разбирам при теб е чиста детелина. Би ли щракнал няколко снимки да видим как изглежда?
goran2 - специалист
Ще щракна ако си намеря фотоапарата,че го потурчих на обекта.Иначе съм насял бяла детелина временно пред двора трябва да има улица ама не се знае кога ще стане и вече два пъти не могат багерите да ми заравнят все време не им стига.Последния насипа малко пръст и за да не ми е голо насях детелината.Хем и с експериментална цел.За сега само е прокарала малко.Та ако не намеря апарата ще купувам нов и ще снимам.
gkaraivanov - специалист
Благодаря за отговорите!Искам да ви попитам има ли ограничение в периода за сеитбата или може цяло лято да се сее!,защото трябва да ора!Като поникне ще пратя снимки!!!
Илиян Илиев™ - майстор
Опъни и няколко фитирии със зеленчук да има за салата. Домати, краставици, кромид, чесън и чушки. Може някоя зелка, целина и патладжан. От всичко по една фитирия и останалото ръсиш детелина и райграс.

В околовръст покрай оградата овошчици та да има за варене, иначе салатката е приседлива.
  • 1
  • 2

Тема "Какво да сея!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: