• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Mega - специалист
Здравейте,

На вилата имам 3-4 череши със среден размер. Миналия месец бяха цъфнали много богато. Гледам тези дни, че са нападнати от нещо, предполагам гъсеници! Накои листа са наядени, някои направо са изсъхнали и има тъмно кафяви петна. Това го има и по другите дръвчета. Моля ако някой знае как да се боря с това. С какво, кога и как да пръскам?

Предварително благодаря.
Johny - майстор
Инсектицид с кратък карантинен срок, например ВАЗТАК - 7дни. Иначе няма да можеш да опиташ от плодовете.
reevil - специалист
Моята череша е стабилно нападната от листни въшки-черни лепкави гадове, чак и по плодовете лазят и клепат със слуз :evil: Нападат младите листа и ми се струва, че забавя растежа.
Дървото е на 10-12години около 4метра му е височината, но от година 2 сякаш не расте както преди и въшките стават повече :(
Доколкото намерих инфо трябва да се пръска есента и рано пролетта, но ми се иска да я облекча някак още от сега, плодовете съм ги прежалил и без това повечето се развалиха тази година.
С какво да ги третирам въшките сега, на есен, на пролет?
Илиян Илиев™ - майстор
За въшките пръскане със сапунена вода.
biolander - напреднал
За зелени въшки пръскам с Актара - 3 дни карантина, май. Поразява ги тотално.
Тази година прасковите и ябълките ми бяха нападнати и от черни въшки (били по яки), от аптеката ми дадоха УОРАНТ 70 ВГ - 15 дни карантине срок. Също бях много доволен.
Децисът също ги мори много бързо. Това е моя личен опит, може и да има по ефикасни средства.
Успех с гадините.
crez - майстор
Ей, не отнемайте листните въшки от пчелите, :lol: нали от тяхните екстременти те събират прехваления манов мед. Точно тази лепкава маса и събират пчелите.
sensi - специалист
reevil написа:
Моята череша е стабилно нападната от листни въшки-черни лепкави гадове, чак и по плодовете лазят и клепат със слуз :evil: Нападат младите листа и ми се струва, че забавя растежа.
?
Същия проблем го имах и аз. Препоръчахами в един агро център "Газел" с 3 дни карантинен период. Избих ги тотално. Сега чакам дъжда да ги измие. Сночи нямах търпение и с маркуча я измих, всичко падна.
BREAKER - специалист
Мисля да пробвам някои от тези рецепти:http://www.ekozoni.com/eco-farms/70-200 ... 12-40.html :)
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с черешите ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: