• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stoycho.dadao - специалист
за какви растения е добре да се слага утайка от кафе като тор
velsi - Почетен майстор
От майка ми знам, че е подходящо за така наречените "цитрусови". Аз съм слагал на Финикова палма и подейства много добре. Не мога обаче да ти кажа за какви други растения е подходяща.
iveliks - специалист
Без да се заяждам но какво ще рече "подейства много добре" видимо палмата растеше бързо ли .Защото съм чел ,че това е един отпадък който с нищо не облагородява почвата а само малко дори я сбива но може и да не съм напълно прав .
velsi - Почетен майстор
Ами да, според мене започна да расте по-бързо, но може да е било субективно. Доста време го поливахме и израстна много силно растение.
il_ft_emo - специалист
хъм жалко че няма още инфо аз цяла зима събирах утайката а сега се чудя какво да я правя :?
ebahti - майстор
аз слагах в 1 саксия утайка и тя взе че хвана мухъл :evil:
ArturDent - Почти Безобиден
За тия цветя за които пише неутрална или алкална почва.
Стефан - майстор
il_ft_emo написа:
хъм жалко че няма още инфо аз цяла зима събирах утайката а сега се чудя какво да я правя :?
Поливай редовно - може да покара растение :lol:
stiv1961 - майстор
Това го откраднах от друг форум:
Кафето в служба на красотата:
Когато в почивните дни пиете кафето си вкъщи, не изхвърляйте утайката. Използвайте я:
- Нанесете утайка от кафе върху лицето (избягвайте пространството около очите). Оставете я да действа за около 10 мин., докато изпиете още една чаша от ароматната течност. Внимателно измийте с хладка вода и намажете кожата си с крем. Ако повтаряте тази процедура всяка седмица, кожата ви ще бъде невероятно мека и нежна.
- Разбъркайте добре хума и лъжичка мляко. След това добавете утайка от кафе и бъркайте до хомогенна смес. Нанесете върху лицето си за около 15 - 20 мин. и след това грижливо измийте с хладка вода.
- Може да използвате утайката от кафе и като пилинг за кожата на лицето и тялото. Достатъчно е да масажирате внимателно в кръг, след като сте сложили утайката и кожата ви ще бъде чудесно почистена и ексфолиирана.

И още:
Бабите считат утайката от кафе за тор, но всъщност НЕ Е необходимо да се слага, защото почвата мухлясва от нея.
vk - специалист
Аз съм чувал , че за бегонията става да се сложи утайка от кафе.
Другото е че трябва да бъде изсъхнала тази утайка. (а не направо от кафе машината)
  • 1
  • 2

Тема "утайка от кафе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: