• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Помогнете моля на сиромаха. Идеята ми е с потапяща помпа да пълня пластмасов резервоар ( 1 тон) като монтирам с поплавък и ролки въженце и тежест . С два изключвателя (превключвателя) (зелените ,прозрачни ,,шау бау'')да командват контактор(които слагахме на бойлерите) когато водата почти свърши да се включи помпата.Когато се напълни резервоарът другият ,,шау бау'' да изключи помпата.
Споменатите части ги имам . Трябват ли ми още (реле 220v.) И схема на свързване (като за индианец)
Благодаря.
crez - майстор
Колега, много рискуваш с тази система (при случаен пробив в поплавака получаваш преливане). Най-сигурно е капацитивен датчик, да струва пари, но сигурността е 100%
Прикачен файл:
product_10323.jpg
product_10323.jpg (14.81 KиБ) Видяна 7512 пъти
hidrazin - майстор
Електрически поплавък STM15-2 за следене ниво на течности, 250 VAC, 16 A, NO+NC

Изображение

И няма смисъл да осир...а- навсякъде форума с един и същ въпрос. Пък и е забранено.
Това че си го написал аманйси пъти не означава че някой ще хукне да ти отговаря.
:partyman:
Christo - майстор
Schalten-прекъсвам, Bauen-строя, ШАЛТБАУ(една дума), немска фирма за най-различни прекъсвачи и не само. И не е добра идея вода и 220 волта едно до друго.
ktamen - специалист
До преди десетина години и аз бях с поплавъци. Често правеха проблеми, въпреки, че нямаха въженца и прочее излишна механика.
После ми попадна една джиджавка, купих я от битака заедно със 7 контактора по 50ст бройката. Ромлянина каза 4лв. Аз възразих, че 7х50ст е 3,50лв. А той посочи и въпросната чудесия, че и тя била контактор и аз я взех и нея без да имам представа какво представлява. Вкъщи лесно се ориентирах въпреки, че надписите бяха на немски.
Та от чудесията излизат 3 жици, едната до дъното на цистерната, втората до максималното желано ниво и третата до минималното желано ниво. Контакторът на помпата се управлява от тази джаджа вече доста години без нито една засечка.
Потърси си нещо такова, май съм мяркал и схеми за самоделно изпълнение. Поплавъците ги забрави, не са надеждни. Ако все пак държиш на твоя си вариант, намери някакъв нисковолтов контактор или реле и въженцата да превключват ниско напрежение.
http://www.vector1.bg/images/prospectus/levelbg.pdf
Този линк може да ти бъде полезен, трябва ти за електропроводима течност. Това е първият вариант от линка.
hidrazin - майстор
Абе то тези със жиците (сондите) ги има по магазините ама определено не са по 50 стинки.
Ниворегулатор електронен NR-1 230V
И то без електродите.
Има и на Швайзер Илектрик ама са си още пари.
РЕЛЕ НИВОРЕГУЛАТОР
Едва ли питащия ще се втурне да купува такова...
ktamen - специалист
"Електродите", поне при мен е едно парче трижилно СВТ. Цялото СВТ влиза в цистерната и тук там е позаголено и кръцнато.
Моето е немско, ако тези от линковете са пак толкова надеждни, значи си струват парите.
hidrazin - майстор
Как ли пък не при условие на вторични е пълно с изхвърлени перални. Пък те си имат ниворегулатори.
Има и други методи - рид ампули и поплавък с магнит...
ktamen - специалист
Попитах чичо Гошо как изглеждат тези регулатори. Нещо не мога да се ориентирам. Сякаш имат и тръбичка за вода - тя за какво е?
И изобщо тези регулатори същите ли са, като моя?
hidrazin - майстор
На Гошо не си му задал правилния въпрос.

Изображение

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qY3USuxqQ-E[/youtube]

• 1
  • 2

Тема "Схема за свързване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: